Live

Nicușor Dan anunță ce ajutoare sociale rămân în bugetul Primăriei Capitalei pentru 2021

Data actualizării: Data publicării:
Primăria Municipiului București. Foto: Agerpres

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, miercuri seară, că bugetul Primăriei pentru anul viitor va fi de 4,5 miliarde de lei, din care ar trebui plătite datoriile instituției dar și cheltuielile de funcționare iar investițiile să fie finanțate prin împrumuturi de la bănci. Acesta a precizat că va păstra în buget banii pentru ajutoare sociale precum cele pentru persoanele cu dizabilități, pentru nou-născuți, femei însărcinate și că o să elimine voucherele pentru vacanțele în Grecia și alte premii.

“Mare parte din cheltuielile sociale sunt suportate de primăriile de sector. Primăria generală a acordat în ultimii ani mai multe feluri de ajutoare sociale. Cele mai consistente sunt cele pentru persoane cu dizabilități, adulți și copii. Am promis în campanie și o să continuăm să le acordăm.

Mai sunt ajutoare pentru nou-născuți, ajutoare pentru femei însărcinate, ajutoare pentru familii monoparentale, ajutoare pentru prevenirea abandonului școlar. Acestea o să le păstrăm în bugetul pentru anul viitor. Mai există un program pentru fertilizare in-vitro care o să rămână în continuare.

Mai sunt alte fel de fel de cheltuieli sociale pe care n-o să le mai păstrăm, cum ar fi acelea cu vacanțe în Grecia și tot felul de alte de stimulente, care nu-și au locul în situația financiară în care ne aflăm acum. Exista un premiu pentru persoanele care aniversau 25 de ani de la căsătorie și tot felul de premii de genul ăsta. Acestea n-o să rămână”, a declarat, la Digi24, Nicușor Dan.

Bugetul Capitalei pe 2021

Acesta a explicat care este strategie financiară a instituției pe care o conduce în următorul an.

“Strategia - pe care am discutat-o cu noul ministru de Finanțe și cu fostul ministru, actual premier – să le recunoaștem, să le reeșalonăm și în bugetul pe 2021 să prevedem pe veniturile noastre plata datoriilor și cea a cheltuielilor de funcționare, urmând cu ajutorul Ministerului de Finanțe să urcăm pragul de îndatorare al Bucureștului. Aici avem un avantaj că nivelul nostru de îndatorare este, pe termen mediu și lung, mult mai mic decât al orașelor occidentale.

Deci e rezonabil ca un oraș cu perspectivele Bucureștiului să e poată împrumuta mai mult. Băncile abia așteaptă să ne împrumute. Atunci, foarte repede, când o să facem bugetul pe 2021, undeva la 1 februarie, să acoperim datorii și cheltuieli curente pe veniturile pe care știm că o să le avem și tot ceea ce înseamnă investiții să mergem către sectorul privat, bănci.

O să tăiem bani. Cu companiile municipale sunt cheltuieli mai mari cu 30, 40, 50% mai mult. Asta e o modalitate de a elimina o parte din cheltuieli. O să facem anumite restructurări. Acestea durează.

O să avem un buget de 4,5 miliarde de lei, așa cum au fost veniturile în ultimii ani”, a precizat Nicușor Dan.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali a reacționat imediat: ce informații a primit despre Călin Georgescu, în urmă cu o lună: "Un prieten mi-a spus!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicuşor Dan, după referendumul local: Nu cred că partidele politice pot să ignore voinţa a 500.000 de bucureşteni

Referendum București 2024, rezultate parțiale. Peste 65% dintre bucureșteni au votat „Da”

Cum se va vota duminică la referendumul lui Nicușor Dan. Aproape 1,8 milioane de bucureşteni sunt aşteptaţi la urne

Nicușor Dan spune că a decis cu cine votează la prezidențiale: „Eu tot timpul am votat util”

Partenerii noștri