Live

Bucura-Oprescu, reacție în scandalul recalculării pensiilor: „Fraților, gata, avem o lege!”

Data publicării:
Simona Bucura-Oprescu. Captură foto Digi24

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare, mâine, 1 septembrie. Legea a fost motiv de scandal, pensionarii nemulțumiți au aglomerat, în ultimele zile, oficiile poștale cu nelămuriri. Acum, ministrul Muncii a venit cu o poziție tranșantă.

„Dar până acum, dumneavoastră cu toții și societatea românească ați clamat. Vrem contributivitate, vrem să avem drepturi de asigurări sociale bazate pe contributivitate. Fraților, gata, avem o lege, avem o lege bună bazată pe contributivitate. Ai două elemente fundamentale care îți influențează cuantumul pensiei. Cele două sunt și reprezentate de punctele de contributivitate, care reprezintă ponderea cea mai mare în totalul final al pensiei, care reflectă veniturile pe care le-ai avut,” a declarat Simona Bucura-Oprescu la Prima TV.

Ministrul Muncii a dezvăluit, la Prima TV, că cea mai mare pensie în România se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro. Pensia este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani. ”Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii. 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Val de procese după recalcularea pensiilor. Oamenii reclamă calcule greșite: „Din 43 de ani s-au scăzut 25 și le-a dat 13, deși ies 18”

Un pensionar din Prahova va primi 6.569 de lei în plus după recalcularea pensiilor

Casa de Pensii București spune că doar 277 de pensionari din Capitală, din 470.000, au contestat deciziile de recalculare

Partenerii noștri