Live

Video Grupul DIGI, împreună cu Asociația "Îngeri pentru Suflete", ajută 400 de elevi din Arad să continue școala

Data publicării:

În România, 4 din 10 copii provin dintr-o familie cu posibilități reduse și cu risc de abandon școlar. Mulți elevi se văd nevoiți să renunțe la școală din cauza lipsurilor. Un simplu caiet, pix, ghiozdan sau penar le poate schimba viitorul și pot avea în continuare acces la educație. În județul Arad, sute de copii au viitorul asigurat grație Asociației "Îngeri pentru Suflete", care a lansat, în 2021, proiectul "Dulăpiorul fermecat". Anul acesta i s-a alăturat și Grupul DIGI, fiind inaugurate încă trei dulapuri fermecate, complet echipate cu rechizite.

În școlile din comuna Vinga, județul Arad, învață sute de elevi, mulți dintre ei cu posibilități materiale reduse. Rata abandonului școlar în comună riscă să crească, iar din această cauză voluntarii asociației au grijă ca viitorul celor mici să nu fie afectat. Prin programul "Dulăpiorul fermecat", elevii de la cele 3 școli ale comunei pot sta liniștiți în acest an școlar în bănci. În dulapuri găsesc tot ce au nevoie, de la pixuri, creioane, stilouri, caiete și până la ghiozdane și materiale pentru lucrul în clasă.

Alexandra Timar, fondator Asociația "Îngeri pentru Suflete": Lucrurile au început să se miște, copiii au început să vină la școală chiar dacă nu aveau un ghiozdănel, penar, caiet, tot ce le trebuie pentru bunul mers al orelor și nu au mai fost atât de stânjeniți în raport cu ceilalți colegi, care au tot ceea ce le este absolut necesar.

Dulăpiorul fermecat este pregătit, așadar, pentru toți micuții care provin din medii defavorizate, fără excepție.

Ioana Gheorghe, director Școala Gimnazială Mănăștur, comuna Vinga: Rata abandonului, mai ales în această școală, este destul de ridicată. Copiii provin din medii defavorizate, avem copii din familii monoparentale, avem copii din familii cu venituri mici și atunci dulăpiorul fermecat este foarte benefic.

Monika Banyai, director Școala Gimnazială Mailat, comuna Vinga: Se bucură de daruri, orice noutate, orice primesc se bucură și sunt fericiți dacă primesc ceva ajutor sau donație și se simt mai în siguranță.

În România, 4 din 10 copii provin din familii fără posibilități, iar acțiunea voluntarilor de la Asociația "Îngeri pentru Suflete" alături de Grupul DIGI are ca scop reducerea abandonului școlar.

Mădălina Matioca, voluntar: Dacă noi nu ne ajutăm între noi, cel mai probabil statul sigur nu o să ne ajute. Avem, din păcate, multe lipsuri ca țară și mă bucur că prin voluntariat și prin ce facem la asociație putem să umplem o bucățică din acel gol imens.

DIGI s-a alăturat inițiativei "Îngeri pentru Suflete" și a sprijinit echiparea completă cu rechizite, a trei dulapuri, pentru ca 400 de copii să nu renunțe la visurile lor.

Reporter: Mihai Vălușescu
Operator: Mihai Pop

Editor : izabela.zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară

Norvegia transferă peste 200 de milioane de dolari Ucrainei. Unde vor merge banii

Apel ONU pentru alocarea de fonduri sistemului umanitar „subfinanţat şi literalmente atacat”: „Lumea este trecută prin foc şi sabie”

Alegeri parlamentare 2024: „Se profită de necazuri, se profită de nevoi”. Cum se vede votul în familiile afectate de sărăcie

Partenerii noștri