Furtul prin împrietenire. Recomandările polițiștilor pentru a te proteja de hoți
Poliţia Română transmite o serie de recomandări pentru ca oamenii să nu devină ţinta hoţilor şi prezintă principalele moduri de operare folosite de spărgători.
Potrivit Poliţiei, principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calităţi, scrie News.ro.
Pentru a nu deveni ţinta hoţilor, Poliţia le recomandă oamenilor să nu permită accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse "promoţii”, campanii în scop caritabil sau celor care pretind că reprezintă diverse instituţii, dar nu se pot legitima.
Uşile de acces trebuie să fie confecţionate din materiale rezistente la solicitări mecanice şi termice şi este bine să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, eventual cu închidere în mai multe puncte, prevăzute cu chei care nu pot fi uşor multiplicate, cu şilduri antiefracţie, care să nu permită ruperea butucului yalei. Balamalele trebuie să fie solide şi să aibă o bună fixare în toc şi uşă, orice încuietoare devenită nefuncţională trebuie să fie înlocuită de îndată, iar dacă se pierd cheile trebuie înlocuite imediat încuietorile.
De asemenea, trebuie închise uşile de la subsoluri, terase şi anexe, în curte sau de la intrările suplimentare şi este de folos montarea unui sistem de alarmare şi supraveghere video în locuinţă sau afară, care să înregistreze orice activitate. Dacă locuinţa are grilaje metalice la uşi sau ferestre, acestea trebuie să fie bine încastrate în zid. Totodată, este utilă prezenţa unui câine de pază.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News