Live

Crimele din România, corelate cu zodiile. Ce spun psihiatrii

Data actualizării: Data publicării:

Studiu surprinzător făcut public de Parchetul General. Una dintre concluzii: victimele crimelor sunt în special nativi din zodia Leu. Cercetarea e însă mai detaliată de atât. Procurorii au statistici despre cauzele crimelor, momentele zilei şi locurile în care acestea au loc. Conform studiului făcut pe o perioadă de 5 ani în România, cele mai multe crime se petrec în sate din Moldova şi Oltenia, la sfârşitul săptămânii.

În cadrul studiului făcut de specialiştii Parchetului General în perioada 2011-2015, au fost analizate peste 2.500 de crime şi peste 3.000 de criminali.

Unele concluzii sunt chiar surprinzătoare. Într-un top al victimelor, specialiştii au descoperit că cei din zodia Leu au avut cel mai mult de suferit, peste 200 de persoane ucise.

La polul opus, mai puţin predispuşi să se afle în locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit au fost cei din zodia Săgetător.

Gabriel Diaconu, expert psihiatru: Este surprinzător că raportul se uită aici și este incitant pentru cercetători să înțeleagă de ce există distribuția asta, dar ultimul pe care trebuie să-l faci este să tragi o linie de cauzalitate să spui că există zodii pacifiste și zodii violente. Nici pe departe! Există fapte iar faptele au determinanți sociali și psihologici.

Datele studiului arată şi că cele mai multe crime în România au avut loc în zona Moldovei şi în Oltenia. Judeţul Bacău este pe primul loc în acest top negativ.

Eugen Barbu, jurnalist Digi24: În studiul realizat între 2011-2015 se arată că Doljul este printre judeţele din ţară cu cea mai mare rată a criminalităţii. În 2013 era pe locul 3 cu 43 de cazuri. Dar în următorii doi ani, numărul faptelor grave a scăzut.

Specialiştii au mai descoperit că momentele critice sunt cele de la sfârşitul săptămânii şi noaptea. Atunci au loc cele mai multe crime. Într-un top al celor mai sângeroşi criminali s-au dovedit bărbaţii care au săvârşit de 18 ori mai multe omoruri în comparaţie cu femeile.

Gabriel Diaconu, expert psihiatru: Sunt de obicei bărbații care au imobilitate socială care nu au un loc de muncă. Atunci când nu lucrează stau mai mult acasă sau la cârciumă, sunt bărbați care au astfel de probleme de comportament și nu pot să suțină familii, căsnicii sau cămine.

Oficialii Parchetului General spun că importantă e şi starea civilă. Cei mai iuţi la mânie sunt cei necăsătoriţi. Pe baza datelor, specialiştii cred că poliţiştii ar putea interveni pentru a reduce numărul actelor de cruzime, doar că sunt insuficienţi.

Gabriel Diaconu, expert psihiatru: Dacă stai să te uiți unde se întâmplă criminalitatea, în zone cu sărăcie, zone rurale, se întâmplă în zone unde nu există o concentrare suficientă de polițiști și acolo ai să ai această deșertificare a legii în sensul că acolo o să ai fenomen infracțional.

Cosmin Andreica, preşedintele unui sindicat al poliţiştilor: În primul rând vorbim de ordine publică şi de mediul urban şi rural, unde există un poliţist sau o patrulă de poliţie. Şi pe raza municipiului Bucureşti, efectivele sunt la mai puţin de jumătate faţă de numărul de poliţişti din 2000 prezenţi pe stradă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Găștile criminale au aruncat vestul Europei în haos: cocaină, răpiri, tortură și asasinate la comandă (Wall Street Journal)

Godină povestește cum au fost prinși suspecții cazului „cadavrul din geamantan”

Fenomenul tokuryu a luat cu asalt Japonia: Cine sunt misterioșii criminali și infractori care le-au luat locul vechilor membri yakuza

Înainte de a fi executat, un condamnat la moarte din SUA a renunțat la ultima masă și a mâncat resturi de la cantina închisorii

Partenerii noștri