Live

Craiova, acoperită de un nor de cenușă după o avarie la principala electrocentrală a orașului. Ce spune Garda de Mediu

Data actualizării: Data publicării:
Electrocentrale Craiova. Sursa foto: Garda de Mediu/Facebook

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat Electrocentrale Craiova, după ce au primit mai multe reclamaţii cu privire la cenuşa care a acoperit municipiul Craiova. Societatea a fost amendată cu 50.000 de lei. Mai multe persoane au reclamat, în postări pe reţelele de socializare, că municipiul Craiova a fost acoperit de un val de cenuşă, oamenii vorbind despre efectele asupra sănătăţii, dar şi despre imposibilitatea de a curăţa locuinţele, informează news.ro.

„Comisarii GNM-CJ Dolj au fost sesizaţi săptămâna aceasta cu privire la disconfortul creat de activitatea desfăşurată de SE CRAIOVA SA, disconfort produs ca urmare a unei avarii de la Blocul Energetic 2. Controlul s-a efectuat şi ca urmare a materialelor video postate pe paginile de socializare, dar şi a numeroaselor sesizări primite şi înregistrate la GNM Comisariatul Judeţean Dolj”, a transmis miercuri Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în urma inspecţiei din teren, comisarii GNM-CJ Dolj au stabilit că operatorul economic este în procedura de revizuire a Autorizaţiei Integrate de Mediu.

„În ceea ce priveste incidentul din data de 25.10.2024, prin care SE CRAIOVA SA a notificat atât APM Dolj, cât şi GNM Comisariatul Judetean Dolj, reprezentanţii operatorului economic au informat cu privire la intervalul orar necesar pentru remedierea avariei (lipsă tensiune independentă de activitatea operatorului) şi reconectarea la Sistemul Energetic Naţional. Totodată, urmare a acestui incident, au existat spulberări de pulberi sedimentabile (cenuşă rezultată din procesul de ardere al cărbunelui) de pe cazanele 1 si 2, spulberări ce au generat depuneri de pulberi sedimentabile în zona apropiată SE Craiova SA”, a mai transmis sursa citată.

Garda de Mediu a mai precizat cum au apărut depunerile de cenuşă.

„Ţinând cont de faptul că structura cazanelor este de tip deschis şi de faptul că există depuneri semnificative de cenuşă pe suprafaţa cazanelor, depuneri acumulate de-a lungul timpului, şi în condiţii meteorologice de calm atmosferic şi inversiune termică, apare efectul de spulberare de pulberi sedimentabile”, a mai transmis Garda de Mediu.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Smogul sufocă nordul Indiei înainte de Festivalul luminilor. Aerul toxic a cuprins și estul Pakistanului

Amenzi de peste 1.000.000 de lei în urma perchezițiilor la firme şi persoane care colectează deşeuri feroase şi neferoase, în Dâmbovița

Un bărbat din Craiova și-a abandonat mașina într-o intersecție după ce a provocat un accident rutier

Doctoriţă de la Spitalul Filantropia Craiova, sub control judiciar pentru mită. Ar fi luat 800 de lei şi 100 de lire pentru o cezariană

Partenerii noștri