Live

Video „Chiria prea mare? Hai în Bacău!”. Orașul care își face reclamă pe străzile din Cluj-Napoca. Reacția băcăuanilor: Îi amăgește degeaba!

Data publicării:
Sursa foto: Bianca Timșa (Digi24)

Este competiție între administrațiile locale din România. Recent, pe străzile din Cluj-Napoca, au apărut mesaje pe panourile publicitare care fac reclamă municipiului Bacău. Ardelenii sunt îndemnați să se mute în orașul din Moldova, ca să scape de chiriile prea mari, dar și de traficul infernal din Cluj-Napoca. Campania aparține primăriei din Bacău, însă localnicii nu susțin inițiativa primarului.

„Chiria prea mare? Hai în Bacău!”

Este mesajul pe care îl regăsim pe mai multe panouri publicitare din Cluj-Napoca. Am stat de vorbă cu câțiva localnici, să vedem dacă acest mesaj stârnește sau nu interes.

„Aici, la noi, din păcate, au cam sărit prețurile și la apartamente, și la chirii. Ar fi, care sunt interesați, ar fi o oportunitate bună pentru persoanele respective, eu așa cred”, spune un locuitor din Cluj-Napoca.

„Din păcate, orașul Cluj a devenit recent foarte aglomerat și da, pentru cei interesați, da, ar fi o soluție. Chiar aș face acest pas, ca să găsesc o soluție în orașul Bacău”, susține o femeie.

„- Destul de bună, dacă acolo chiriile sunt un pic mai mici, probabil ca e bună.
- Crezi ca o sa fie clujeni care o să se mute acolo după aceasta campanie?
- Cred că măcar puțini, da”, e de părere alt tânăr.

Autoritățile din Cluj-Napoca nu se simt, însă, amenințate de aceste mesaje.

„Nu ne deranjează acest lucru, atât timp cât se respectă legea și se respectă decența mesajelor. Clujul este, în primul rând, orașul studenților, este un oraș în plină dezvoltare, probabil că de aceea și ardoarea altor orașe de a ajunge la fel”, spune Iulia Perșa, purtător de cuvânt primăria Cluj-Napoca.

Și dacă municipiul Cluj-Napoca se declară orașul studenților, Bacăul ar fi potrivit pentru familii. Cel puțin, așa spune primarul.

„Față de municipiul Cluj avem aceste 2 avantaje mari: unul că timpul petrecut în trafic, care este un timp pe care nu-l poți petrece alături de familie, este mult mai redus și, la fel, chiriile sunt undeva la jumătate, chiriile medii față de municipiul Cluj, în timp ce salariul mediu este undeva la 30% mai mic. Avem toate ingredientele pentru oricine-și dorește o viață la costuri mai reduse și cu posibilități de carieră și de divertisment”, Lucian Stanciu Viziteu, primarul municipiului Bacău.

Din biroul edilului, ieșim în stradă. Iar în rândul localnicilor găsim cu totul alte păreri.

„Îi amăgește degeaba. Aici nu ai ce să faci. Vă spun sigur! Într-o lună plec în străinătate și aici nu ai ce să faci. Aici, ca să trăiești bine sau așa tre' să-ți iei vreo 3 joburi, să mai faci tu ceva, așa, pe lângă”, spune un tânăr.

„Clujul cred că oferă alte posibilități”, e de părere un alt locuitor din Bacău.

„Îi atragem, îi atragem, dar la ce? Ar trebui să dezvoltăm o infrasctructură, să dezvoltăm un mediu de afaceri, să dezvoltăm niște priorități pentru tineri, ca ei să aibă unde să lucreze, să poată obține veniturile care se obțin în Cluj”, spune un alt bărbat.

Pentru fiecare mesaj afișat, primăria din Bacău plătește 3.000 de lei pe lună. Edilul spune că-și va extinde campania și în alte orașe, dacă oamenii vor fi interesați să se mute din Cluj-Napoca, în Bacău.

Reporter: Bianca Timșa
Operatori: Radu Tomuleț, Marius Zaharia

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Extremele veniturilor din România: Județe cu diferențe uriașe între salarii. Unde se câștigă cel mai puțin

Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan după ce a provocat un accident rutier. Bărbatul a refuzat testarea antidrog

Stare de alertă în Vaslui și Galați. S-a produs o nouă viitură

Un bărbat din Cluj a fost amendat cu 8.000 de lei pentru că și-a bătut șeful după o ceartă prin e-mail

Partenerii noștri