Chimist: „Când nivelul de clor atinge la 400 mg/l pot apărea probleme de sănătate”
Cantitatea de clor din apă ar trebui să fie masivă pentru a provoca probleme de sănătate a spus la Digi24 chimistul Raul Pătrașcu, asistent universitar la UMF Timișoara.
Românii nu au încredere în apa de la robinet
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
„E regretabil că avem instituții ale statului care se contrazic, iar acest fapt duce doar la alarmarea populației. Toate studiile de până acum, inclusiv cele ale OMS, arată că pentru efecte de sănătate, cantitatea de clor în apă ar trebui să fie masivă. Mă îndoiesc că poate fi adevărat”, a spus Paul Pătrașcu joi, la Digi24.
Declarațiile au fost făcute înainte ca DSP și Apa Nova să publice buletinele de analiză a apei - buletine care arată valori diferite ale clorului din apa potabilă. Între timp, buletinele DSP arată valori mai mari decât limitele legale – 2,73 mg/l, față de 0,5 mg/l. Apa Nova, în schimb, spune că probele lor arată că clorul era în limite legale.
„Când nivelul de clor e peste cel normal și se atinge undeva la 400 mg/l atunci pot apărea probleme de sănătate pentru cei care au deja alergii și probleme respiratorii”, a adăugat Paul Pătrașcu.
Acesta spune că trebuie să așteptăm și rezultatele analizelor, din punctul de vedere al produșilor de degradare a clorului.
„Cât nivelul de clor a fost mare, acest lucru nu poate impacta negativ și semnificativ foarte mult starea de sănătate a populației. În schimb, acei produși de degradare, acizii haloacetici și clorometranul, sunt carcinogeni chiar și pe termen scurt. E important să vedem dacă acești produși de degradare au fost peste limite normale. Dar până atunci nu are rost să se inducă panica în populație doar pe baza unor speculații”, a mai spus chimistul.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News