Cele două efecte periculoase imediate după declaraţia lui Teodorovici privind dreptul de muncă
Dana Hering, româncă stabilită în Suedia, a criticat la Digi24 propunerea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea dreptului de a munci în ţările UE. E periculoasă tocmai pentru că arată că guvernanţii nu înţeleg drepturile şi libertăţile garantate prin tratate europene, a spus aceasta.
Un român din Italia care luase droguri a lovit cu maşina doi poliţişti și a fugit
Cea mai neobișnuită trupă de rap din Europa
Românii întorși în țară, blocați în vama Nădlac II
Statul la stat. Cum blochează un antrenor de dezvoltare personală reformarea unei agenții naționale, deși nu ocupă postul de funcționar
Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
„Domnul Teodorovici pare să aibă o obsesie cu diaspora. Nu îl suspectez de înţelegerea fenomenului, dar cred că s-a prins că dacă situţia continuă aşa nu mai are cine să le plătească pensiile speciale.
Eugen Teodorovici vrea să inventeze permise de muncă, prin care să limiteze drepturile de muncă. E o afirmaţie extrem de gravă, care atacă dreptul garantat prin tratate europene.
Sunt două efecte imediate după declaraţia asta: un statut special, un permis special pentru români pe teritoriul UE poate declanşa reacţii în lanţ, iar românii pot fi supuşi discriminării pe piaţa muncii. Dacă sunt semnalate abuzuri, guvernarea PSD deschide uşa acestor abuzuri.
A fi român nu înseamnă a fi supus puterii”, a declarat Dana Hering.
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, în cadrul unei dezbateri în Parlament, că doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră a Uniunii Europene.
„Permisul de muncă să fie acelaşi, ca şi timp, în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Că aşa, dacă ajunge în Germania şi primeşte drept de muncă, nu o să se mai întoarcă în veci în Croaţia, România, de unde a plecat. Trebuie să fie discutată o astfel de măsură. Maximum 5 ani şi la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News