Cât îl costă pe un turist străin o zi de vacanţă în Bucureşti
Cel puţin 110 euro costă o zi de vacanţă în Bucureşti. Capitala e pe locul 5 într-un top al celor mai ieftine oraşe din Europa, iar asta aduce, de la an la an, tot mai mulţi vizitatori, spun specialiştii. Pe ce dau banii turiştii străini care vin la noi aflaţi din reportajul următor.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Primii bani pe care un turist trebuie să-i scoată din buzunar în România sunt pentru transport. Aeroportul Otopeni nu are staţie de metrou, aşa că singura noastră variantă de transport în comun este autobuzul.
Turiştii îşi pot cumpăra carduri de călătorie chiar de la terminalul Sosiri. La fiecare 20 de minute, un autobuz pleacă spre Piaţa Unirii.
Cardul are două călătorii. Costă 8,6 lei.
Centrul Vechi e pe lista tuturor turiştilor care vin în Bucureşti.
Când ajunge prima dată în Centrul Vechi, un turist merge într-un bar sau într-un restaurant. Aici, el cheltuie în medie 100 de lei. De obicei, alege berea românească şi mâncarea tradiţională.
„Mici, sarmale. Pentru ei e mai ieftin aici şi la ce preţuri avem noi în Bucureşti. Acum....cred că şi 100, 200, 300 de lei, 500 de lei, 1.000 de lei, depinde de persoană şi de cât vrea să se distreze, că-s mai tineri, că-s mai bătrâni”, povesteşte un barman.
După o masă în Centrul Vechi, de obicei, urmează o plimbare prin oraş, iar cine ştie că traficul bucureştean nu e deloc primitor alege metroul. O cartelă cu două călătorii costă 5 lei, preţurile fiind mult mai mici decât în vestul Europei. În Franţa, de exemplu, o singură călătorie costă de 4 ori mai mult, undeva la 2 euro.
Urmatoarea oprire a unui turist este la Palatul Parlamentului. Aici, o vizită costa 40 de lei pentru un adult şi 10 lei pentru un copil.
Adunăm şi preţul unei nopţi de cazare, care, în medie e 70 euro, tragem linie şi adunăm. Rezultatul - o zi de vacanţă în Bucureşti costă cel puţin 110 euro. Mai mult decât rezonabil, spun majoritatea turiştilor.
În topul celor mai ieftine oraşe din Europa, Bucureştiul e pe locul 5. Capitala României e devansată de Vilnius, Belgrad, Varşovia şi Istanbul.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News