Live

Bacterie periculoasă, depistată în Dunăre. Populația din județul Brăila este sfătuită să nu consume apa din fluviu

Data actualizării: Data publicării:
Bacteria Clostridium Perfringens a fost depistată în apa brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni. Foto: Inquam Photos / George Călin

Alertă în județul Brăila. O bacterie extrem de periculoasă a fost descoperită în Dunăre, în concentrații foarte mari.

Bacteria Clostridium Perfringens a fost depistată în apa brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni. Autoritățile susțin că în ceea ce privește apa potabilă nu există niciun risc pentru populație. Totuși le recomandă oamenilor să nu consume pește sau apă brută din această zonă.

Între timp, prefectul județului, reprezentanșii DSP, Garda de Mediu și ISU s-au întâlnit pentru a stabili măsurile necesare, în acest caz.

Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila: „Măsurile sunt în sensul intensificării determinărilor pentru parametrul Clostridium Perfringens la ieșirea din stațiile de apă potabilă. Inclusiv pe buletinul de analiză de astăzi rezultatul este zero, deci nu s-a identificate prezența acestei bacterii la ieșirea din stațiile de tratare Chiscani și Gropeni.

În continuare, apa este furnizată populației cu întrunirea parametrului de potabilitate, neexistând niciun risc pentru sănătatea populației.

Apa brută este apă netratată, deci direct din fluviul Dunărea. Nu este recomandat consumul direct din fluviul Dunărea.

Compania de utilități publice monitorizează în continuare acest parametru indicator în apa fluviului Dunărea. Parametrul, conform datelor pe care le dețin, este scăzut în momentul de față, dar continuă monitorizarea acestuia.

În ceea ce privește peștele, indicația este să se consume tratat termic”.

Șeful DSP Brăila susține că această bacterie nu ar mai fi contaminat până acum Dunărea la niveluri periculoase.

Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila: „În momentul de față, Garda de Mediu, Societatea de Gospodărire a Apelor investighează toate aceste aspecte și celelalte autorități, conform acțiunilor și măsurilor cum au fost stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Debitul Dunării atinge azi valoarea maximă, după care va fi în scădere. Apele Române: Ploile nu au dus la depășirea cotelor periculoase

Institutul de Hidrologie: Debitul Dunării la intrarea în țară va ajunge la 7.600 mc/s, dublu față de media anuală

Corespondență din Serbia: Dunărea inundă țara vecină, iar viitura se apropie acum de România. Ce fac autorităților de la noi

Secetă și inundații în România. Când vor ajunge debitele râurilor aproape de valori normale

Partenerii noștri