Trei turiști au fost prinși de avalanșă, în masivul Călimani. O persoană a murit
Duminică seară a fost anunţat un tragic eveniment produs în masivul Călimani, unde o avalanşă a surprins mai multe persoane care făceau o drumeţie cu snowmobilele. Trei turişti au fost prinşi de o avalanşă. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa, un altul a fost rănit grav. Salvamontiştii au plecat, duminică seară în căutarea lor, dar misiunea a fost oprită din cauza întunericului şi de a se produce alte avalanşe.
Accident grav în Mehedinți: O mașină în care s-ar fi aflat trei hoți urmăriți de Poliție a intrat într-un TIR
Momentul în care podeaua unui restaurant din Italia se prăbușește cu tot cu invitați
O ambulanță cu doi pacienți s-a răsturnat în Argeș
Atac armat în Ierusalim
Explozie puternică într-o clădire din centrul Italiei
Momente de panică la un bâlci din județul Timiș
Accident grav cu cinci mașini pe A1, la intrarea în București
Momentul în care un turist e surprins de avalanșă
Avalanșă în Munții Rodnei
Actualizare - „Era un grup mai special. Făceau snowmobil extrem și au intrat pe cronișă, i-a prins pe cornișă pe toți 3, dar unul a decedat. Persoana decedată e pe versantul nortic, sub vârful Pietrosu. Azi noapte, din cauza întunericului, căutările s-au întrerupt la 2-3, acum de dimineață facem comandament pe unde intervenim. E inversie termică. La Vatra Dornei sunt -3 grade acolo sunt +5, iar stratul de zăpadă poate să plece oricând”, spune Petru Ariciu, salvamont.
Salvamontiştii din judeţele Suceava, Mureş şi Harghita au analizat informaţiile primite pentru a identifica din ce judeţ se poate face cel mai sigur acces către zona evenimentului şi vor face o analiză a factorilor de risc din zonă.
La Topliţa este pregătită să intervină o echipă de salvamontişti harghiteni care aşteaptă informaţii de la echipele Salvamont din Mureş şi Suceava.
Temperaturile ridicate care se înregistrează şi peste noapte, stratul mare de zăpadă, zona aflată sub cod ridicat de producere a avalanşelor impun o atenţie mărită din partea salvamontiştilor, dar, din păcate, o evaluare corectă a riscurilor e imposibil de realizat din cauza întunericului.
Intervenţia salvamontiştilor este de risc maxim, precizează sursa citată.
Sursa: news.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News