Live

Șeful ISU Dobrogea: Autoscara a fost trimisă la incendiu la 5 minute după ce femeia a căzut de la balcon

Data actualizării: Data publicării:
O femeie din Constanța a murit după ce autoscara a ajuns prea târziu la fața locului. Foto: ISU Dobrogea

Detalii incredibile ies la iveală în cazul tragediei din Constanța. Singura autoscară din oraș a fost trimisă la intervenție la cinci minute după ce femeia a căzut de la balcon, în încercarea de a își salva viața. Iar anchetele interne, dar și investigația penală deschisă de procurorii militari trebuie să stabilească acum de ce autospeciala folosită pentru stingerea incendiilor la înălțime, și care ar fi fost o șansă în plus pentru victimă, nu a fost mobilizată de la început.

Tragedia a avut loc în contextul în care primele echipaje de pompieri venite la faţa locului nu aveau nici autoscară şi nici o saltea pe care femeia să poată sări. ISU Constanţa a transmis că la faţa locului a fost adusă o autoscară, la două minute după ce femeia a căzut de la etaj, însă în spaţiul public au apărut imagini care arată că autoscara ar fi ajuns cu o întârziere de 14 minute.

Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a spus miercuri că din ancheta pe care o realizează vrea să arate unde s-au produs „acele disfuncționalități care au condus la producerea unor neînțelegeri în ce privește modul cum au ajuns la locul intervenției forțele alocate”.

El a precizat că „s-au strecurat niște erori cu privire la timpul în care a ajuns autoscara la locul intervenției”.

„Din datele ulterioare s-a constat că această autospecială a ajuns la 9:41, nu cum s-a declarat inițial la 9:27”, a declarat Cristian Amarandei.

Cristian Amarandei a spus că, pe baza înregistrărilor, autoscara a plecat de la Detașamentul de Pompieri Palas la ora 9:30, iar la 9:39 a trecut prin fața inspectoratului.

IGSU transmitea ieri că ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09:25, iar autoscara a ajuns două minute mai târziu. 

Șeful ISU Dobrogea: Credem că acolo a fost o eroare, la Palas

„Există o neconcordanță între ce comunică personalul de serviciu din dispecerat și cel de la Palas. Momentul anunțării din dispecerat este 9:17 minute cu aproximație, timpul până când echipajul a fost alertat nu e explicat de personalul de la Palas. Credem că acolo a fost o eroare, la Palas”, a explicat el.

Șeful ISU Dobrogea a mai spus că unul dintre motivele pentru care a ajuns greu autospeciala a fost că a fost un ambuteiaj la intersecția străzii Mircea cel Bătrân și Bulevardul Mamaia: „În acest sens a fost solicitat sprijinul unei mașini de poliție pentru defluire”.

Cristian Amarandei a mai răspuns că îi este greu să spună dacă femeia putea fi salvată, în cazul în care procedura era respectată: „Având în vedere momentul desprinderii victimei de la balcon, e la limită în ce privește ajungerea forțelor de intervenție la locul respectiv. Acea autoscară, în momentul când ajunge la intervenție, are nevoie de câteva momente pentru calare și locul la care trebuie amplasată, aceasta să poată ajunge exact în fața balconului”.

De ce s-a întors femeia în apartamentul cuprins de flăcări

„Din declarațiile proprietarului, el a părăsit primul locuința, după și soția, ulterior coborând scările i-a explicat că se întoarce, făcând și precizarea că fiind contabila ar fi avut date foarte importante de serviciu”, a afirmat șeful ISU Dobrogea.

El a mai spus că autospeciala de la sediul ISU nu funcționează de peste un an: „Este defectă instalația specială de lucru care acționează pachetul de scări”.

Iar în ceea ce privește saltelele din dotare, Amarandei a răspuns că „nu există acum”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București a deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu în legătură cu intervenția pompierilor la incendiul produs marți în Constanța.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandal în curtea unei biserici din Constanța, după ce autoritățile au decis să demoleze niște anexe construite ilegal

Operațiune spectaculoasă în Portul Constanța. Cum arată utilajele care vor fi folosite la săparea tunelurilor pentru metroul din Cluj

Căldură pe datorie, în Constanța. Societatea de termoficare face un împrumut bancar de 80 de milioane de lei. „Nu prea e corect”

27 de percheziții la persoane cercetate pentru proxenetism, trafic de minori și de persoane, în Constanța. Ce au găsit polițiștii

Partenerii noștri