Live

Video Schimbări bruște de temperatură: furtuna Ashley aduce un val de aer polar în România. Cât va dura acest episod

Data actualizării: Data publicării:
Furtuna Ashley se pregătește să intre pe teritoriul țării noastre și va aduce un val de aer polar și schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta. Foto: Shutterstock

După ciclonul Boris care a provocat inundații în România, furtuna Ashley se pregătește să intre pe teritoriul țării noastre și va aduce un val de aer polar și schimbări bruște de temperatură, cu diferențe de peste 15 grade Celsius de la o zi la alta.

Furtuna Ashley va traversa Europa de la vest spre est, și va intra pe teritoriul României prin partea de vest a țării. Valul de aer polar va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 - 120 km/h, schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, averse, vijelii și ninsori în zonele alpine.

Dacă săptămâna aceasta se menține o vreme deosebit de caldă pentru sfârșit de septembrie cu temperaturi între 21-34 de grade Celsius în toată țara, duminică, 29 septembrie, furtuna Ashley va ajunge în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. 

În partea de vest a țării, începând cu data de 29 septembrie,  vom avea temperaturi de 12 grade Celsius, maxima fiind de 18 grade. Vorbim despre o scădere bruscă de temperatură, o diferență de 22 de grade , în contextul în care la începutul săptămânii ne bucuram de temperaturi de până la 34 de grade.

Și în sudul țării, termometrele vor arăta 20 de grade începând de dumincă, 29 septembrie.

„Debutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de o vreme mai rece în toată țara, astfel încât maximele între 10 până la cel mult 19 20° în sud-estul țării, însă, contăm și pe precipitații chiar începând din această după-amiază, în special în jumătatea vestică a țării, în Banat, în Crișana, în Maramureș, în partea vestică a Transilvaniei, dar și în sud-vestul Olteniei, acolo unde cantitățile de apă vor fi de 10-15l/m². Contăm în zona montană înaltă pe rafale, cu viteze în jurul a 80km/h în timp ce în restul țării rafale de 40 și 55km/h iar ziua de sâmbătă deja să aducă fenomene de instabilitate, la început în partea de vest, nord și centru a țării, după care duminică, odată și cu răcirea semnificativă în majoritatea zonelor și să contăm pe cantități mai mari de apă”, a declarat Elena Mateescu, director ANM pentru Digi24.

Cum arată luna octombrie

Luna octombrie debutează cu o vreme mai rece, pentru că ziua de marți, 1 octombrie va înregistra temperaturi de la 10 grade în partea de sud-est a țării, cu minime între 0-8° în regiunile intracarpatice și între 8-12° în partea de sud și sud-est a țării.

Primele zile din luna octombrie vor fi mai reci, însă de la mijlocul săptămânii viitoare, se va înregistra o creștere ușoară a valorilor termice în partea de vest, sud și est a țării.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga au devenit primii muzicieni români din istorie care au concertat în Antarctica

Grupul maghiar MVM, cu legături strânse cu Rusia, vrea să achiziționeze pachetul majoritar al E.ON Energie România

Un petrolier rusesc s-a rupt în două în timpul unei furtuni în Marea Neagră. „A avut loc o deversare de produse petroliere”

Ucraina vrea să deschidă 11 puncte de trecere a frontierei cu România

Partenerii noștri