Un pacient Covid în stare gravă a venit cu mașina până în curtea spitalului și a fost dus direct în ATI. Mahler: Ne-a uimit pe toți
Valul patru al pandemiei se vede mai ales în spitale. Numărul pacienţilor a depăşit 1.500, iar peste 200 dintre ei sunt la Terapie Intensivă. Medicii spun că oamenii nu realizează cât de gravă este starea în care se află nici măcar atunci când vin la spital. Un pacient a venit cu mașina, miercuri, până în curtea Institutului "Marius Nasta", iar din cauza situației medicale în care era a fost dus imediat la terapie intensivă.
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei s-a observat o diferență importantă între numărul mic de persoane internate pe secție și numărul mare de bolnavi de la secția de terapie intensivă care este plină.
"30% din cazuri necesită terapie intensivă la Institutul <Marius Nasta>", a spus medicul.
Beatrice Mahler a vorbit despre un pacient care nici măcar nu a sesizat în ce situație gravă este, dovadă că a venit singur cu mașina la spital.
"Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă.
Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă.
Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.
Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii", a spus medicul.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News