Live

Trucul care vă permite să mâncați tot ce doriți de Paște fără să vă îngrășați

Data publicării:

Perioada sărbătorilor de Paşte este una specială, atât prin încărcătura emoţională şi religioasă, cât şi din punct de vedere alimentar. Nutriţioniştii ne dau câteva sfaturi ca să trecem cu bine peste masa copioasă de Paste.

În această perioadă, cuvântul după care trebuie să ne ghidăm este „ponderat”. Pentru că alimentele bogate în calorii sunt la tot pasul, e important să evităm excesele, mai ales după o perioadă de post.

Cristi Mărgărit, nutriționist: Trebuie să înceapă treptat, cu cantităţi foarte mici de alimente, cu alimente mâncate separat, disociat. Dacă mănânci ouă dimineaţa, fripturica la prânz şi ciorba seara este cel mai bine. Nu le amestecăm pe toate la fiecare masă.

Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24: De Paşte românii mănâncă mai mult şi porţii mai mari. Aceste şi motivul pentru care nutriţioniştii spun că, în general, după sărbători, câştigul ponderal este între 1 şi 3 kilograme.

După o perioadă în care s-au abţinut de la anumite alimente, mulţi români se pregătesc pentru mese îmbelşugate.

Cristi Mărgărit, nutriționist: Ouăle de Paşte sunt de obicei fierte foarte tari şi atunci sunt greu de digerat şi sigur poate să apară indigestia, pot să apară arsurile, balonările, problemele digestive. Hidratarea trebuie să fie foarte bună, mai ales la cei care consumă alcool, şi trebuie evitate caloriile goale - şi aici mă refer la băuturile cu zahăr.

Specialiştii mai au o recomandare, adresată părinţilor - să fie atenţi la cei mici, să nu mănânce prea multe dulciuri, în condiţiile în care tentaţia e mare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum alegem vinul pentru masa de Paște, cu un campion mondial la degustare în orb. Valentin Ceafalău: „Vinul să nu domine preparatul”

Paștele pe orbită: carne de miel la 10.000 de euro kilogramul, fără șpriț și un mister încă nedezlegat: ce gust au sarmalele în spațiu?

Indigestia: cum o recunoaștem și când devine o urgență medicală

Ce au mâncat turiștii care au ajuns de la o pensiune din Costinești direct la spital. Declarația proprietarei

Partenerii noștri