Tratamentul recomandat de medicii din România care face mai mult rău decât bine
Ne doare măseaua, luăm antibiotice. Ne doare gâtul, luăm antibiotice. Autorităţile europene atrag atenţia că medicii din România recomandă antibiotice de multe ori nejustificat. Şi în acest mod, ţara noastră continuă să fie printre primele din Europa la consumul de antibiotice. Specialiştii atrag atenţia, însă, că antibioticele consumate în exces îngreunează tratarea bolnavilor sau chiar nu își vor mai face efectul atunci când trebuie.
Dominique Monnet, ECDC: Dintre pacienți, într-o singură zi, 33% primesc antibiotice, în România chiar 45%. Folosirea antibioticelor în exces reprezintă o practică nejustificată.
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
10% din administările de antibiotice se fac la recomandarea medicilor, când pacienții ajung în spital. În corpul uman, antibioticele mai ajung şi prin intermediul alimentelor, pentru că şi veterinarii tratează animalele în exces. Ce-ar fi de făcut?
Adrian Oros ministrul Agriculturii: O modificare și o înăsprire a legislației privind circulația medicamentului. Ar trebui să încetăm să considerăm medicamentul în general, și antibioticul în special, o marfă care aduce doar profit. Trebuie prescris și eliberat doar atunci când este nevoie și doar de către profesioniști
Ministrul Agriculturii explică de ce s-a ajuns aici.
Adrian Oros ministrul Agriculturi: În 2018, la presiunea industriei, s-au făcut niște modificări, astfel încât oricine poate să comercializeze și să administreze medicament veterinar.
Iar din spitale, reziduurile ajung în mediul înconjurător.
Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului: Răspândirea și contaminarea mediului înconjurător, în principal prin așa numitele puncte fierbinți, reprezentate de apele uzate din mediul spitalicesc sau din apele reziduale incomplet tratate din reţeaua sistemului public.
În prezent, România se află pe locul 4 în Europa la consumul de antibiotice.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News