Situație „explozivă” la UPU Ploiești. Medicii revoltați au trimis un protest scris
Medici lipsă, spațiu insuficient, dotări puține. Sunt motivele care i-au făcut pe medicii Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Ploiești să se revolte. E o situație pe care chiar medicii o numesc „explozivă”: 12 medici consultă zilnic peste 250 de pacienți, iar spațiul în care pacienții așteaptă rezultatele testelor Covid are, deseori, capacitatea depășită și de trei ori.
Prima dată, medicii de la UPU au trimis un protest scris la DSP Prahova. Cadrele medicale spun că spațiul UPU pentru primirea suspecților Covid este mult prea mic, că unitatea nu are specialiști, alocație de hrană și nici buget pentru medicamente. Personalul este insuficient, iar lipsa aparaturii îi face pe cei bănuiți că ar fi infectați să aștepte chiar și peste trei zile un diagnostic și un loc într-un spital de profil. Într-un spațiu proiectat pentru 17 persoane ajung uneori să aștepte și 50 de pacienți suspecți de covid.
Pe fondul lipsei de personal, la UPU Ploiești au fost detașați doi medici din organigrama Spitalului Covid de la Câmpina. Ca urmare, acum, spitalul de la Câmpina a rămas cu ture fără medic de gardă la UPU. În plus, cei doi specialiști detașați au intrat în concediu, așa că nici la Ploiești nu s-a rezolvat, de fapt, problema.
Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
VIDEO: Protest cu zeci de mii de oameni în Valencia, în urma inundațiilor. Ce au reclamat oamenii
Minerii protestează la Palatul Victoria, nemuțumiți de legea pensiilor
Pensionarii CFR protestează: Avem tăieri de pensie până la 4.000 de lei după recalculare
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Pilot TAROM, despre zborurile anulate: „Nu a fost o grevă mascată. A fost o reacţie la condiţiile pe care le avem”
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Protest uriaș față de extrema dreaptă din Germania
Situația a ajuns și la urechile ministrului sănătății, Nelu Tătaru, după ce în urmă cu câteva zile la unitatea medicală a fost, pentru a face o evaluare, un reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență.
Nelu Tătaru spune că soluția ar fi ca și celelalte spitale din județul Prahova să își creeze izolatoare pentru pacienții suspecți care așteaptă diagnosticul, iar asimptomaticii să fie testați acasă. Nu în ultimul rând, se va recurge inclusiv la detașări din alte județe, pentru a acoperi deficitul de personal.
De la începutul pandemiei, aproape 4.400 de persoane au fost diagnosticate cu Covid în județul Prahova, iar 145 de pacienți au murit de această boală.
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News