Live

Șefa Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon a demisionat

Data publicării:
Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian. Foto: INQUAM Photos George Calin

Șefa Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon a demisionat astăzi. Ea le-a luat constant apărarea celor două doctorițe acuzate de omor cu premeditare și a amenințat chiar cu greva generală în momentul în care acestea au fost arestate. Săptămâna trecută ea a fost audiată de polițiști mai bine de șase ore, informează Digi24.

Florina Pompilian a demisionat doar din funcția de conducere a secției, urmând să rămână medic ATI în cadrul Spitalului Pantelimon.

Florina Pompilian a fost audiată, săptămâna trecută, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, în dosarul în care două doctoriţe au fost arestate preventiv pentru că ar fi provocat decesul unui pacient internat la terapie intensivă, prin scăderea intenţionată a dozei de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale.

În urmă cu două săptămâni, Florina Pompilian anunţa că toţi medicii de la Secţia ATI vor demisiona din funcţie, lucru care nu s-a întâmplat după o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Tot atunci, șefa secţiei ATI a pus la îndoială ancheta demarată de procurori în acest caz şi le-a luat apărarea celor două doctoriţe arestate.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul Sf. Pantelimon: De ce au fost eliberate cele două doctorițe. Acuzațiile procurorilor au fost desființate de Curtea de Apel

Alina Gorghiu, despre scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon: „Ca în orice fel de profesie, mai sunt şi uscături”

Una dintre doctorițele de la Spitalul Pantelimon a intrat în concediu, a doua zi după eliberarea din arest preventiv

Doctoriţele arestate în dosarul deceselor de la Spitalul Pantelimon cer să fie eliberate din arest. Curtea de Apel decide azi

Partenerii noștri