Live

Șefa Colegiului Medicilor din Bihor, despre audierea Flaviei Groșan: Valul de simpatie confirmă că tratamentele sale sunt bune

Data actualizării: Data publicării:
Flavia Groșan, medicul care susține că a tratat 1.000 de pacienți cu COVID cu propria schemă de tratament. Foto: Facebook

Președinta Colegiului Medicilor Bihor Carmen Pantiș a declarat luni că audierea medicului Flavia Groșan a fost „o discuție” în care aceasta „și-a exprimat dragostea față de pacienți” și că decizia a fost Comisiei de Etică a fost să nu o sancționeze pentru că schema de tratament pe care o folosește pentru tratarea pacienților COVID „își are rolul ei și locul ei”.

„Acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a declarat Carmen Pantiș, potrivit bihon.ro.

Medicul orădean Flavia Groșan a scăpat fără sancțiune în urma ședinței de luni a Colegiului Medicilor Bihor. A venit însoțită de avocat, însă membrii comisiei de etică i-au explicat că nu este vorba despre o anchetă, ci despre o simplă discuție pe marginea afirmațiilor sale.

„Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a mai declarat șef Colegiului Medicilor Bihor.

Flavia Gorșan susține că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. Declarațiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi. De asemenea, aceasta ar avea o schemă proprie de tratament cu medicamente pe care le numește „copiii mei”. 

Controversa a apărut după ce medicul a susținut că a tratat mii de pacienți și că boala COVID-19 este „o răceală zdravănă, o gripă mai fițoasă un pic”. 

„Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienți COVID și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii și mii de pacienți care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, știu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfectă nici eu, poate sunt mai mulți, nu știu. În general feedback-ul e foarte bun de la pacienții mei”, susține aceasta.

Grosan a precizat ca „vedeta” schemei sale de tratament este Claritromicina, care „nevoie de ajutoare”, alte doua medicamente pe care le-a numit „regele” și „regina”. „Am făcut o poveste”, spune medicul din Oradea.

Citește și CTP, despre controversatul medic Flavia Groșan și maglavitele care o consideră „zeiță”, „erou” și „înger trimis pe pământ”

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Selecționerul Islandei nu a stat pe gânduri: cum a numit-o pe Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Colegiul Medicilor cere o anchetă „transparentă și rapidă” în cazul băiatului cu peritonită mort în spitalul din Târgu Jiu

Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă. Ce spune medicul acuzat că nu a vrut să îl opereze

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Partenerii noștri