Numărul cadrelor medicale infectate cu Covid-19 în România se apropie de 1.000
Numărul cazurilor de cadre medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns la 981, conform raportărilor primite din teritoriu de Institutul Național de Sănătate Publică, a informat joi, 16 aprilie 2020, Grupul pentru Comunicare Strategică.
Astfel, din cele peste 7.70o de cazuri de Covid-19 depistate pe teritoriul României până la această dată, aproape 1.000 sunt cadre medicale, adică mai mult de 10 la sută, o rată întâlnită, de exemplu, în cazul Italiei.
Autoritățile prezintă o raportare pe județe, din care reiese că cea mai gravă situație se înregistrează la Suceava, unde sunt nu mai puțin de 462 de cadre medicale depistate pozitiv, și la București, unde numărul cadrelor medicale infectate a trecut de 130.
Sunt însă și alte județe unde spitalele riscă să se transforme în focare de răspândire a bolii, existând zeci de infectări în rândul cadrelor medicale: Arad, Brașov, Galați, Hunedoara, Timiș, Vrancea.
Alba - total 18
Arad - total 53
București - total 131
Bacău - total 5
Bihor - total 2
Bistrița-Năsăud - total 5
Brăila - total 1
Botoșani - total 9
Brașov - total 27
Cluj - total 15
Caraș-Severin - total 1
Constanța - total 2
Covasna - total 9
Dâmbovița - total 3
Dolj - total 1
Galați - total 34
Giurgiu - total 10
Hunedoara - total 37
Harghita - total 1
Ilfov - total 2
Ialomița - total 1
Iași - total 13
Mehedinți - total 3
Neamț - total 8
Prahova - total 1
Sibiu - total 11
Satu Mare - total 2
Suceava - total 462
Timiș - total 31
Teleorman - total 15
Vâlcea - total 1
Vrancea - total 67
Până la 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
Alexandru Rafila: Mai devreme sau mai târziu, majoritatea spitalelor din România vor avea persoane infectate
Întrebat despre îmbolnăvirile din rândul cadrelor medicale din România, profesorul Alexandru Rafila declara, miercuri seara, la Digi24, că suntem „puțin peste statisticile obișnuite”, adică avem 16 la sută cadre medicale din numărul cazurilor totale, ceea ce este „destul de mult”.
„Sigur, dacă am scoate din această ecuație situația de la Suceava și din două-trei locuri care au înregistrat un număr important de cazuri, atunci situația n-ar fi îngrijorătoare, îmbolnăvirile fiind sporadice și nepunând în pericol funcționarea unității medicale”, a menționat Alexandru Rafila. „Trebuie să fim conștienți însă că mai devreme sau mai târziu, majoritatea spitalelor din România vor avea persoane infectate din rândul personalului medical. Testarea personalului medical, tuturor simptomaticilor din rândul personalului medical, a devenit deja o regulă, având ca scop tocmai depistarea cât mai rapidă a acestora și evitarea răspândirii bolii în rândul colegilor și către pacienți”, a spus Alexandru Rafila.
Rafila: Valul 7 al pandemiei, posibil la toamnă
Ce e nou în valul 6 al pandemiei
Cum am putea scăpa de pandemie?
Ar putea aduce varianta Omicron sfârșitul pandemiei?
Spitalul Universitar București, sufocat de numărul mare de pacienți: „E groaznic, e groaznic ce e aici”
OMS: Vaccinarea a 70 la sută din populația României, posibilă abia în 31 de luni
România, prima în lume la decese COVID
Șeful ISU Timiș, nevaccinat, a făcut COVID și are plămânii afectați
Scene dramatice în spitalele COVID din România
Editor: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News