Narcis Hogea: La transferul lui Alex, medicii rezidenţi stăteau la fiecare etaj ca nu cumva să-l scoată prin alt etaj
Narcis Hogea a vorbit despre fiul lui, Alex, care a murit în urmă cu trei ani după incendiul din Clubul Colectiv. A povestit despre fiul minunat despre care spune că este în continuare, copilul fericit, care avea grijă ca celorlaţi să le fie bine, dar şi despre calvarul prin care au trecut din cauza sistemului medical din România.
Procesul „Colectiv”. Disensiunile între judecători au dus la amânarea verdictului până la toamnă
Arafat face recensământul medicilor „chiulangii”
Pacient în România. Cele două provocări pe care le-a adus pandemia
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
„Un copil minunat pe care şi l-ar fi dorit oricine. Colegii ii spuneau veselie pe picioare. Tot timpul unde vedea pe cineva supărat se ducea şi încerca să-l înveselească şi-i spunea "hai să trăim ziua de azi, să nu mai fim supăraţi!". Un copil minunat, un copil care-şi dorea să vorbească cu părinţii lui şi un copil care comunica cu părinţii lui”, îl descrie Narcis Hogea pe fiul său, Alex.
„Ai grijă de tine, frate!”, aceasta era fraza cu care se despărţea de fiecare dintre prietenii săi şi aşa a rămas, a povestit Narcis Hogea care a adăugat că este fericit că a apucat să-i spună cât de mândru e de el, dar supărat, totodată, că nu a făcut-o de fiecare dată când a simţit asta.
Narcis Hogea a povestit cât de complicate, încurcate, stângace şi aproape imposibile au fost procedurile de transfer al lui Alex de la Bucureşti la un spital din străinătate.
Calvarul a început cu atitudinea medicilor din România: „Unul dintre ei, purtător de cuvânt, era cel care vorbea. Noi nu aveam voie să vorbim decât cu un singur medic, ne ţineau pe toţi părinţii într-o sală de cursuri şi veneau o dată pe zi să ne spună câteva cuvinte despre fiecare. Stătea lângă catedră şi: al tău e bine, al tău nu ştiu ce a avut... şi dupa aia fugeam după el să aflăm informaţii suplimentare”.
„În momentul în care au aflat că vrem ca Alex să plece ne-au minţit că dacă-l mutăm de pe pat pe targă, Alex moare. Se uitau în ochii mei şi spuneau : "o să-ţi moară în avion şi o să-l ai pe conştiinţă toată viaţa ta", îşi aminteşte cu durere tatăl lui Alex.
A urmat etapa în care Alex era pe lista de transfer spre Belgia şi toată lumea ştia că el trebuie să ajungă acolo, inclusiv părinţii lui, care luaseră avionul şi îl aşteptau deja acolo. Numai că Alex n-a ajuns în Belgia. Într-un final, Alex a ajuns la Viena: „A pierdut două zile”, concluzionează Narcis Hogea.
„Noi am plecat direct la Viena. Erau acolo rude care au insistat că trebuie să plece. Au făcut gardă şi au insistat la lift că trebuie să plece. Şi medici, şi medicii rezidenţi care aveau grijă de răniţi. Stăteau la fiecare etaj ca nu cumva să-l scoată pe alt etaj”, îşi aminteşte Narcis Hogea.
O altă problemă a fost că România a ascuns infectarea cu bacteriile care au dus la moartea răniţilor.
„Cei de la Viena ne-au spus care e procedeul. În maxim 72 de ore marele ars trebuie grefat şi băgat în cameră total aseptică, fără antibiotice, lăsat acolo. În funcţie de cum reacţionează, se dau antibiotice doar dacă face febră. La noi se dau antibiotice preventiv. Mi-au spus: dacă îţi dă ceva marele ars îţi dă timp, în 72 de ore ai timp, poţi să îl transferi şi cu salvarea”, a mai spus Narcis Hogea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News