Medic de la Spitalul Județean Deva: Am primit 5 echipamente complete împotriva coronavirus, a doua zi le-au luat înapoi
Un medic de la Spitalul Județean Deva face dezvăluiri cutremurătoare: în urmă cu două săptămâni, au primit doar 5 combinezoane complete, iar a doua zi le-au fost luate, în condițiile în care tratau un pacient infectat care a spus că a fost la vânătoare cu sute de persoane. Spitalul a devenit, începând de duminică seară, al treilea din România care a intrat în carantină din cauza noului coronavirus.
Un bărbat a fost reținut în cazul celor trei frați dispăruți din Hunedoara. Ce au aflat autoritățile
Adrian Marțian, tatăl celor trei copii dispăruți din Hunedoara, va fi cercetat în libertate. Mama fraților va fi și ea audiată
Cei trei frați dați dispăruți din Hunedoara au fost aduși în țară. Tatăl copiilor: „Când o să aveți copii o să faceți la fel”
Cei trei fraţi dispăruţi din judeţul Hunedoara ar fi cu tatăl lor
Ultima mineriță din România a împlinit 100 de ani
Intervenții în munți după ploile torențiale
Vremea rea a făcut ravagii în țară
Noi detalii în cazul fetelor de 15 ani care s-au sinucis. Erau eleve bune și nu s-au plâns niciodată că ar avea probleme
Primele cazuri de flurona au apărut în România
Lucia Bulugean, medic pneumolog la Spitalul Județean din Deva, a declarat luni pentru Digi24 că „în urmă cu două săptămâni, s-au primit 5 echipamente complete. A doua zi, s-au luat. Noi, la ora actuală, nu avem decât măști și mănuși. Secția a intrat în carantină din data de 26 martie”.
„Noi, toată secția, suntem în izolare la domiciliu. Nu avem echipament de protecție”, a adăugat ea.
Medicul a mai spus că pacientul infectat cu coronavirus a venit de acasă.
„A spus că a fost în contact cu alți 400 de oameni, participase la o petrecere cu vânători. Până i-a venit rezultatul, noi am stat acolo, l-am îngrijit. Noi am purtat mască și mănuși, atât”, a declarat medicul pneumolog.
Ea a contrazis afirmația făcută de managerul suspendat al spitalului, potrivit căreia acum sunt în fiecare secție echipamente.
„Noi din start trebuia să gândim pacienții ca fiind posibil infectați. Nu există circuit epidemiologic, nu avem camera de îmbrăcare, de dezinfectare. Se poate verifica dacă exista echipamente de protecție, câte există și câte s-au dat”, a precizat medicul pneumolog.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News