Live

Intervenții de precizie și suturi de mare finețe, pentru o recuperare rapidă

Data actualizării: Data publicării:

Sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi, cea mai performantă tehnologie de chirurgie robotică disponibilă în acest moment pe piața medicală internațională, a intrat în portofoliul de echipamente medicale de înaltă performanță al Spitalului Clinic SANADOR anul trecut, oferind astfel pacienților acces la intervenții mai rapide, mai sigure, cu prognostic operator îmbunătățit, complicații mai puține sau inexistente și recuperare mai rapidă.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, efectuează, de la consola robotului da Vinci Xi, intervenții urologice de mare complexitate.

În prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică ne oferă avantajul de a mări până la de zece ori câmpul operator, astfel încât gesturile operatorii sunt mai precise, facilitând anastomoza căii urinare și, foarte important, prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare, când tumorile sunt localizate la nivel prostatic. Astfel, se asigură recuperarea funcțională mai bună a continenței și a potenței”, arată Conf. Dr. Constantin Gîngu.

O altă categorie de intervenții la care robotul este recomandat o constituie intervențiile reconstructive – pieloplastiile, reimplantările uretero-vezicale – la care suturile de finețe executate cu sistemul da Vinci asigură rezultate optime, evitând inciziile parietale, cu recuperarea rapidă a pacientului.

Avantajele chirurgiei robotice sunt precizia cu care se poate efectua intervenția, precum și facilitarea realizării suturilor. Brațele robotice adaugă un grad suplimentar de finețe, permițându-ne suturi de mare precizie. Pentru chirurgia robotică, este foarte importantă și experiența anterioară dobândită în chirurgia laparoscopică. De fapt, chirurgia robotică poate fi văzută ca o laparoscopie avansată”, adaugă Conf. Dr. Constantin Gîngu.

Sistemul da Vinci traduce în timp real mișcările mâinii chirurgului de la consolă asupra instrumentelor cu care este operat pacientul. Sistemul robotic oferă o libertate de mișcare superioară mâinii umane, mai multă precizie, precum și o vedere tridimensională mult mărită, de înaltă definiție, a câmpului operator. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ o spitalizare scurtă, mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, alături de o siguranță sporită prin acuratețea mai bună a actului chirurgical.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat din România, oferă acces la intervenții chirurgicale de înaltă tehnicitate, inclusiv chirurgie robotică, realizate de echipe medicale de top, cu mare experiență operatorie, pentru a asigura beneficii maxime pacienților în condiții de siguranță sporită și confort.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Războiul roboților”: Rusia și Ucraina înlocuiesc soldații cu arme automate după aproape 1000 de zile de conflict

Ce au descoperit medicii în abdomenul unui bărbat

Ce a aflat un bărbat după câteva investigații de rutină

China a realizat 158 ​​km de autostradă folosind doar mașini autonome, roboți și drone

Partenerii noștri