Live

"Îngrijorări majore" din cauza celor 8 milioane de cazuri de infectare cu sifilis pe an. Semnal de alarmă tras de OMS

Data publicării:
Numărul anual al cazurilor noi de infecţii cu sifilis a crescut de la aproximativ 7,1 milioane în 2020 la circa 8 milioane în 2022, a atras atenția OMS. FOTO: Profimedia Images

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la regresele înregistrate în lupta împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS), transmite miercuri agenţia DPA.

Numărul anual al cazurilor noi de infecţii cu sifilis a crescut de la aproximativ 7,1 milioane în 2020 la circa 8 milioane în 2022, a raportat marţi organizaţia ONU, la Geneva.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate pe continentul american şi în Africa. Un număr de 230.000 de persoane au murit din cauza acestei boli bacteriene în 2022.
"Creşterea incidenţei sifilisului suscită îngrijorări majore", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Agerpres.

Potrivit raportului organizaţiei pe care o conduce, un total de peste 1 milion de persoane sunt infectate cu sifilis, gonoree, chlamydia sau tricomoniază în fiecare zi. Aceste patru boli cu transmitere sexuală sunt toate vindecabile.

De asemenea, potrivit OMS, numărul noilor cazuri de infectare cu HIV înregistrează o scădere lentă - în 2022 au fost 1,3 milioane, cu doar 200.000 mai puţine decât în 2020. Pe de altă parte, OMS a raportat şi rezultate pozitive - în jur de trei sferturi din totalul persoanelor cu HIV sunt tratate cu medicamente antiretrovirale.

Potrivit raportului, numeroase ţări au dezvoltat deja strategii sanitare pentru prevenirea transmiterii HIV şi a sifilisului de la mame la copiii lor. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertisment dur: România se află primul loc în UE la decese din cauze tratabile. Care sunt bolile cu cea mai mare mortalitate

Amenințare „fără precedent” pentru viața pe Pământ: Bacterii create în laborator ar putea provoca infecții mortale imposibil de oprit

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri