Încă două cazuri suspecte de hepatită misterioasă în România. Fetița confirmată cu această boală ar putea avea nevoie de transplant
Încă două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute la copii au fost depistate în România. Acestea se adaugă unui caz deja confirmat, o fetiță de 5 ani care ar putea avea nevoie de transplant hepatic. Specialiștii din Ministerul Sănătății recomandă părinților să le pună copiilor mască în spații aglomerate.
Un tată și-a salvat copilul de patru ani după o operație complicată
Transplant ratat din lipsă de sânge
Hepatită misterioasă la copii. Ar putea avea legătură cu Covid?
14 țări au confirmat cazuri de hepatită misterioasă
O adolescentă a primit un ficat nou la doar o săptămână după ce medicii i-au spus că are nevoie de transplant
Cinci vieți salvate
De ce nu a putut fi salvat Ionuț Anghel în trei ani? Răspunsul directorului ANT
A murit Ionuț Anghel, tânărul de 35 de ani din Focșani care aștepta un transplant de plămâni
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol spune că nu este vorba despre o boală nouă și că au fost raportate și în trecut astfel de cazuri, dar noutatea este că de această dată sunt mai multe.
Pistol a spus că sunt încă două cazuri suspecte și că în urma analizelor vor fi confirmate sau infirmate.
Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție de către copii în spațiile aglomerate și spălatul pe mâini cât mai des.
Fetița de 5 ani confirmată cu această formă de hepatită acută este încă în spital, sub tratament. Dacă acesta nu funcționează, medicii iau în calcul un transplant hepatic. Fetița a avut COVID-19 și testele pentru adenovirus au ieșit negative.
Aproape 200 de îmbolnăviri au fost raportate până acum în 14 țări din întreaga lume. Japonia și Canada se numără printre statele care au anunțat ultimele că au descoperit cazuri de hepatită cu origine necunoscută. Majoritatea celor afectați sunt copii, cu vârste între o lună și 16 ani. Un deces a fost înregistrat, iar 10% dintre bolnavi au avut nevoie de transplant de ficat.
Virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută - A, B, C, D și E - nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News