Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani. Beatrice Mahler, despre cei trei factori care cresc rezistenţa organismului
Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, a explicat la Digi24 că producătorii vaccinurilor anti-Covid se aşteaptă ca imunitatea după vaccinare să dureze până la doi ani, iar un răspuns în acest sens va fi aflat anul acesta. Medicul a subliniat că fiecare dintre noi poate creşte rezistenţa propriului organism şi a enumerat trei factori: alimentaţia sănătoasă, stresul redus la minim şi odihna.
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
România a plătit 2,5 miliarde de lei pentru 35 de milioane de doze de vaccin anti-Covid
Mahler, despre medicii de la „Marius Nasta” care ar fi luat mită
18 cadre medicale de la „Marius Nasta”, în comisia de disciplină din cauza unghiilor
Medic amenințat cu moartea de antivacciniști
Spitalele, blocate de numărul mare de infectări în rândul personalului
Românii care merg la muncă în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze
Cum e văzută vaccinarea copiilor la țară: „Vaccinul dezvoltă corpii și copilul e în creștere și nu știu ce se întâmplă!”
De ce să-mi vaccinez copilul de 5 ani?
În caz contrar, chiar după vaccinare, capacitatea organismului de a răspunde va fi diminuată, a spus Beatrice Mahler.
"Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment.
Cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice.
Deci avem imunitate o perioadă lungă de timp. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi.
Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată - odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă - sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem", a declarat medicul Beatrice Mahler.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News