Live

Gestul impresionant prin care o familie îndoliată a salvat viața a 5 oameni

Data actualizării: Data publicării:

Moartea neaşteptată a unui băiat de 15 ani a însemnat o nouă viaţă pentru cinci oameni. Asta datorită părinţilor adolescentului, care, deşi copleşiţi de durere, și-au dat acordul pentru prelevarea organelor, astfel că acum inima copilului bate în pieptul unei femei de 40 de ani. Rinichii au salvat alte două vieţi şi au fost transplantate şi plămânii şi ficatul băiatului.

Adolescentul de 15 ani, din județul Galați, a intrat intrat în comă de gradul patru la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a suferit un anevrism cerebral. Când băiatul s-a stins, părinţii lui au vrut ca el să devină salvatorul unor oameni care aşteptau de ani de zile un transplant salvator.

Dr. Anca Rotaru - coordonator transplant la Spitalul de Neurochirurgie Iași: Părea că vine, cumva, și din partea lor. Au dorit să facă acest gest umanitar.

Dr. Raluca Neagu - coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi: Întotdeauna când este vorba de un donator copil e altceva, e o situație foarte delicată.

În total, cinci oameni au primit o nouă viaţă.

Dr. Raluca Neagu - coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi: Cordul s-a transplantat la o pacientă de 40 de ani din județul Suceava. Transplantul a fost efectuat la Târgu Mureș. Transplantul hepatic s-a efectuat ieri la spitalul Sf. Spiridon la un pacient de 42 de ani si cele doua transplanturi renale la spitalul Parhon din Iași. Plămânii au fost duși la Spitalul Sf. Maria din București.

Medicii de la Spitalul Parhon au fost impresionați de povestea pacientelor care au primit rinichii băiatului. Una dintre ele supravieţuia de 17 ani doar datorită dializei, iar cealaltă avea 15 ani, adică vârsta salvatorului pe care nu-l va cunoaşte niciodată. Operaţiile de transplant au avut loc simultan şi au durat în jur de cinci ore.

Dr. Ionuț Nistor - purtătorul de cuv. al Spitalului Clinic Parhon Iași: A fost ultima șansă pentru cele două paciente legate de supraviețuire. Această activitate de transplant nu ar fi posibilă fără gestul părinților acestui copil care au acceptat să doneze.

Dr. Adelina Miron - medic specialist urolog Spitalul Clinic Parhon Iaşi: Ambele paciente care au primit câte un rinichi fiecare se recuperează. Evoluția, până în acest moment, este foarte, foarte bună.

Au fost prima prelevare şi primele intervenţii de transplant desfășurate în acest an la Iaşi. Pe listele de aşteptare se află încă foarte mulți români. Numai în zona Moldovei sunt aproape 500 de bolnavi care au nevoie de un rinichi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Videoclip emoționant pentru promovarea donării de organe

S-a trezit blocat în 1980, după un accident petrecut în 2019. „Am 23 de ani. Dar de ce sunt bătrân?”

Un motociclist din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină

VIDEO Cum arată bărbatul care a primit primul transplant de ochi şi de faţă, la un an de la operaţie

Partenerii noștri