Dr. Beatrice Mahler, despre noile restricții: „Sub nicio formă nu se resimt schimbări”. Care este explicația
Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat luni la Digi24 că încă nu se resimt efectele restricțiilor luate în ultima perioadă, iar o explicație în acest sens ar putea fi transmiterea comunitară foarte importantă.
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Mahler, despre medicii de la „Marius Nasta” care ar fi luat mită
Primele cazuri de flurona au apărut în România
Rafila: Valul 7 al pandemiei, posibil la toamnă
Ce e nou în valul 6 al pandemiei
Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID
18 cadre medicale de la „Marius Nasta”, în comisia de disciplină din cauza unghiilor
Cum am putea scăpa de pandemie?
Spitalele, blocate de numărul mare de infectări în rândul personalului
Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a spus cu privire la bilanțul de azi al pandemiei de coronavirus din țara noastră că cifrele sunt „îngrijorătoare”.
„Situația din spital e aceeași, lucrăm la capacitate maximă în fiecare zi. Avem peste numărul de pacienți pe care în mod normal am putea să îl avem, găsim cu greu loc și în alte spitale. Reușim să colaborăm cu colegii din alte spitale. Efortul trebuie să fie și mai mare din partea tuturor, pentru că presiunea încă este mare pe spitale”, a spus medicul.
Întrebată dacă resimte o îmbunătățire a situație după restricțiile din ultimele săptămâni, dr. Beatrice Mahler a spus că „sub nicio formă nu se resimt schimbări”. „Din contră, numărul de pacienți simptomatici care vin direct pentru testare la spital este în creștere. Rata de pozitivare în laboratorului Institutului Marius Nasta este extrem de mare, aproape jumătate din testele pe care le facem sunt pozitive și aici intră și pacienții care sunt reevaluați”, a completat ea.
„Sunt pacienți internați în secția de penumologie cu teste negative - unii chiar cu două teste - și care, după câteva zile, unii se pozitivează. Asta înseamnă că există o transmitere comunitară importantă și că testele acestea pot să ofere o siguranță doar pentru momentele în care sunt făcute, iar reevaluarea pacientului și a simptomatologiei trebuie făcută permanent”, a completat medicul.
„Trist este că au început să vină tot mai mulți pacienți de la domiciliu, cu saturații mici, cu pneumonii severe, care nici măcar n-au beneficiat de un test. Oamenii ori nu vor să se testeze - refuză să accepte simptomatologie pe care o au - ori neagă existența virusului”, a mai spus dr. Beatrice Mahler.
Editor : G.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News