Două mii de participanți la Crosul Roz, pentru a ajuta femeile cu cancer mamar
Mii de oameni au ieșit sâmbătă în Parcul Tineretului din Capitală, pentru a alerga la Crosul Roz. Evenimentul este unul caritabil, organizat de o asociație româno-franceză, care a strâns de-a lungul anilor bani pentru a cumpăra peste 2.000 de proteze pentru victimele cancerului mamar.
Mărturia femeii care a câștigat daune de 50.000 de euro, după ce a fost diagnosticată greșit cu cancer
Crosul Moșilor dezbrăcați, în Budapesta
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Din 2010, de când a avut loc primul cros caritabil, s-au strâns bani pentru a ajuta mii de paciente bolnave de cancer la sân.
Eliza Rogalsky, preşedintele Asociaţiei Casiopeea: „Am reușit să strângem fonduri pentru a cumpăra și dona 2.350 de proteze pentru femeile care trec printr o operație de masectomie”.
Cosmina Grigore, o supraviețuitoare în lupta cu cancerul mamar, este acum sprijin pentru femeile diagnosticate cu această boală.
Cosmina Grigore, supraviețuitoare a cancerului mamar: „Dacă este ceva ce am învățat de la acest diagnostic este că prevenția este esențială, implică atât analizele de rutină dar și un stil de viață sănătos, sportul este absolut esențial, că schimbă biochimia corpului, somnul este foarte important, desigur alimentație echilibrată: și cu proteine, și cu grăsimi și cu carbohidrați integrali”.
Crosul a adunat oameni de toate vârstele.
- Să ajutăm femeile care au trecut printr o experiență traumatizantă și mă bucur că compania mi-a dat ocazia să ajut.
În lupta împotriva cancerului de sân s-a înscris și colega noastră, jurnalistul Teodora Tompea: E foarte important să sprijinim femeile care au nevoie de noi și e foarte important ca atunci când le putem face un bine și atunci când au nevoie de protezele mamare pentru care alergăm noi să le fim alături.
Printre participanți am găsit-o și pe ambasadoarea Franței în România - instituția diplomatică sprijină evenimentul încă de la debut.
Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România: „Cancerul la sân este prima cauză a mortalității în rândul femeilor și trebuie să ne folosim de toate mijloacele pentru a-l combate”.
Anual, peste 9000 de românce sunt diagnosticate cu cancer la sân.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News