Cu ce pot fi înlocuiți conservanții artificiali. Studenții din Iași le-au propus producătorilor din carne trei variante
Conservanții artificiali pot fi înlocuiți cu plante sau extracte din plante, cred studenții de la Universitatea de Științele Vieții (USV) din Iași. Tinerii testează acum burgerul cu făină de linte și mușchiulețul de porc împănat cu ulei de cătină.
Momentul în care un șofer din Iași virează la stânga și este lovit în plin de tramvai
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Cea mai mică inimă artificială din lume, concepută de o echipă de studenți din Iași
Cât vor costa sărbătorile de iarnă anul acesta. Carnea de porc se poate scumpi cu până la 15%. De unde putem face economii
Prezență peste așteptări la racla Sfintei Parascheva. Zeci de mii de oameni așteaptă la coadă pentru a se închina la moaște
Bianca Pavel, studentă la USV Iași: „Aici avem pulpă de vită cu adaos de 10% linte. Se poate vedea și din textură că a legat, a legat compoziția. Am folosit faină de linte pentru a crea un aliment funcțional.”
Bianca a propus burgerul din carne de vită cu făină de linte pentru lucrarea de licență. Este o combinație inedită între proteine și fibre, care ajută la o digestie mai bună și, cel mai important aspect, nu conține adaosuri sintetice.
Bianca Pavel, studentă la USV Iași „Lintea are un rol antioxidant, astfel că poate prelungi valabilitatea produsului, dar lintea fiind și o cereală poate îmbunătăți textura.”
Un alt produs natural inedit este uleiul de cătină injectat în mușchiulețul de porc. Mihaela Coșarcă, studentă la USV Iași: „Scopul lucrării este acela de a evidenția care este influența uleiului de cătină asupra creșterii capacității antioxidante. S-a observat faptul ca mușchiulețul care a avut injectată cantitate de 5% de ulei de cătină este mai fraged și are o culoare mai plăcută.”
Rețetele studenților de la Universitatea de Științele Vieții, din Iași, au rolul de a găsi soluții pentru conservarea alimentelor, dar și pentru îmbunătățirea proprietăților nutritive. Rulada de pui cu spanac este un astfel de exemplu.
Alla Belecci, studentă la USV Iași: „Scopul a fost de a îmbogăți o carne de pui săracă în fier cu acest element esențial unei diete sănătoase.”
Marius Ciobanu, șef de lucrări la USV Iași: „Inclusiv piața producătorilor care dau adaosuri la nivel de elemente de sinteză a crescut foarte mult și atunci orice producător trebuie să aibă alternativă. Am căutat un optim atât economic, dar și din punct de vedere nutritiv, pentru că întotdeauna trebuie să existe un echilibru.”
Toate aceste rețete noi a fost concepute la solicitarea firmelor din industria cărnii, aflați în căutarea unor soluții pentru clienții care își doresc preparate 100% naturale. Prin urmare, au toate șansele să fie comercializate în viitorul apropiat.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News