Video Animație grafică. Cum se răspândește noul coronavirus în organismul uman
Un celebru epidemiolog american, fost consilier al președintelui Barack Oabma și care acum conduce o organizație pentru prevenirea epidemiilor, sponsorizată de Bill și Melinda Gates, spune despre coronavirus că este cea mai periculoasă boală pe care a întâlnit-o de-a lungul carieriei sale de 20 de ani.
Primele cazuri de flurona au apărut în România
Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID
2 pacienți infectați cu varianta Omicron sunt la ATI
Cercetătorii italieni au găsit soluția să blocheze intrarea SARS-CoV-2 în organism
Rafila: Săptămâna viitoare vom avea măsuri pentru reducerea transmiterii Omicron
Primele suspiciuni de Omicron în România. Trei români sosiți din Africa de Sud au fost confirmați cu COVID-19
Primul caz de infectare în Europa cu varianta sud-africană a coronavirusului
Delta Plus, o nouă variantă a coronavirusului, a fost depistată și în România. Cercetător: Ar putea constitui baza valului 5
Cîmpeanu propune o nouă regulă pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică
Asta, luând în calcul maladii precum Ebola, MERS sau SARS. Ceea ce îl sperie sunt capacitatea de contagiune și modul de acțiune al virusului.
Cercetătorii din China au folosit microscopia crioelectronică pentru a ne arăta cum coronavirusul infectează oamenii. Studiul publicat în revista "Science" spune că virusul atacă receptori care se regăsesc în plămâni, inimă, rinichi și intestine.
Un studiu anterior, publicat tot în aceeași sursă, a arătat că proteina spike a virusului (COVID-19, n.r.) are două domenii de legare a receptorilor, sau RBDs, cu fața în jos și alta cu fața în sus. Acestea permit virusului să se lege și să invadeze celulele umane.
Potrivit noului studiu, virusul atacă receptorii enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2, legat cu un transportor de aminoacizi. Despre acest subtip de structură a ECA2 nu se știa nimic până acum.
Virusul folosește receptorul de legare, RBD, a proteinei spike (a noului coronavirus, n.r.) pentru a se lega de structura enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2, și așa pătrude și infectează celula umană. Potrivit cercetătorilor, descoperirea lor poate ajuta la dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin care să prevină infectarea prin țintirea acestei enzime, ECA2.
Editor: I. I.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News