Live

7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări, inclusiv în Europa. OMS este în alertă: Riscul de răspândire e ridicat

Data actualizării: Data publicării:
Numărul cazurilor de febră denga a crescut la nivel mondial în ultimii cinci ani. Foto: Guliver / Getty Images

Numărul cazurilor de febră denga a crescut la nivel mondial în ultimii cinci ani, situaţia fiind deosebit de alarmantă în America în acest an, arată un nou raport publicat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Peste 7 milioane de cazuri de febră denga au fost raportate în America până în luna aprilie 2014, depăşind cu mult cele 4,5 milioane de cazuri raportate la nivelul întregului an 2023, conform acestui raport citat de Agerpres.

"Având în vedere amploarea actuală a focarelor de febră denga, riscul potenţial de răspândire pe plan internaţional şi complexitatea factorilor care influenţează transmiterea, riscul global la nivel mondial este în continuare evaluat ca fiind ridicat şi, prin urmare, febra denga rămâne o ameninţare globală pentru sănătatea publică", a precizat OMS.

Febra denga este o boală virală care pune viaţa în pericol şi care este răspândită de ţânţari în regiunile tropicale şi subtropicale.

Până la sfârşitul lunii aprilie din 2024, OMS a primit rapoarte cu privire la 7,6 milioane de cazuri din 90 de ţări, inclusiv din regiuni din sudul Europei.

Peste 16.000 dintre aceste cazuri au dus la îmbolnăviri grave, iar 3.000 au fost fatale, potrivit OMS. Unele persoane nu prezintă niciun simptom, în timp ce, în cazurile severe, febra denga poate provoca hemoragii grave şi leziuni ale organelor interne.

Multe ţări nu dispun de o capacitate de supraveghere a răspândirii acestei boli, ceea ce face ca OMS să creadă că numărul real al cazurilor este mult mai mare. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

Avertisment dur: România se află primul loc în UE la decese din cauze tratabile. Care sunt bolile cu cea mai mare mortalitate

Amenințare „fără precedent” pentru viața pe Pământ: Bacterii create în laborator ar putea provoca infecții mortale imposibil de oprit

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Partenerii noștri