Live

66 de copii au fost internați cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Data actualizării: Data publicării:
Cât costă testul Covid pentru copii. Foto: Guliver/GettyImages

De la începutul epidemiei de coronavirus din România, 66 de copii, inclusiv bebeluși, au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Tot acolo, acum se află internat în secția de Terapie Intensivă un tânăr de numai 18 ani, a declarat pentru Hotnews.ro șeful acestei secții, Florin Roșu.

„Ideea aceasta, că populația tânără nu este afectată, este un mit”, a declarat Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. „În spitalul nostru am îngrijit până acum 66 de copii dintr-un total de 1.150 de pacienți. Patru cazuri de copii sub un an, între 1 an și 4 ani au fost 13 cazuri, iar între 5 și 17 ani au fost 49 de cazuri”, a detaliat medicul.

El spune că într-adevăr, copiii par să facă forme mai ușoare, iar pacienții copii de la Iași nu au necesitat îngrijire în terapie intensivă. „Asta a fost o binecuvântare din partea marelui arhitect al Universului. Dar SARS-CoV-2 nu ocolește copiii. Copiii dezvoltă COVID-19, fac forme ușoare, deocamdată, nu știm exact ce ne rezervă viitorul. Pentru că virusurile pot dezvolta, la un moment dat, alte tulpini”, a avertizat medicul Florin Roșu.

În ceea ce-l privește pe băiatul de 18 ani care în acest moment are nevoie de terapie intensivă, el este cel mai tânăr pacient internat în această secție a Spitalului Sf. Parascheva. Tânărul are un diabet zaharat neechilibrat și netratat, a precizat medicul Florin Roșu. 

Editare web: Luana Păvălucă 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

UNICEF: Unul din cinci copii trăiește în zone afectate de conflicte. Director: „Trebuie să facem mai mult pentru a schimba situația”

Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”

Părinții care și-au opărit fetița și au lăsat-o să moară, fiindcă plângea, au fost condamnați definitv la peste 20 de ani de închisoare

Albania interzice TikTok timp de un an, după uciderea unui adolescent. Premierul acuză platforma că alimentează violența

Partenerii noștri