Români păcăliți cu mașini de lux furate: Polițiștii au efectuat percheziții la contrabandiști din București
Polițiștii au descins joi la contrabandiștii de mașini de lux din București. Metoda prin care operau aceștia era următoarea: păcăleau asiguratorii să aducă mașinile în România și apoi le vindeau mai departe. Au reușit astfel să păcălească 5 români să cumpere, de bună credință, autoturisme furate în valoare de 400 de mii de euro.
Primarul din Crevedia, Petre Florin, vizat de procurorii DIICOT
Milioane de euro au fost găsite de anchetatori după perchezițiile făcute la casa lui Horațiu Potra
Percheziții de amploare în dosarul mercenarilor coordonați de Horațiu Potra: 12 locuințe vizate
Operaţiunea „Ghost Gun”
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Peste 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
"La data de 15 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, prejudiciul fiind de 400.000 de euro", informează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).
În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoane de cetăţenie străină ar desfăşura activităţi infracţionale privind traficul internaţional cu autoturisme de lux, care ar fi sustrase din mai multe ţări, având ca mod de operare fraudarea asiguratorului şi introducerea lor pe teritoriul României.
"Din cercetări s-a stabilit că, prin falsificarea documentelor de provenienţă a maşinilor şi folosirea acestor documente cu ocazia omologării lor la instituţia abilitată şi la înmatricularea definitivă în ţara noastră, autoturismele ar fi introduse în circuitul legal şi ar fi vândute persoanelor de bună credinţă. De asemenea, sunt efectuate investigaţii cu privire la circuitul a cinci autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 400.000 de euro".
Cercetările au condus către trei persoane, doi bărbaţi, în vârstă de 25, respectiv 40 de ani şi o femeie, în vârstă de 32 de ani, bănuite de comiterea faptelor. În sarcina acestora s-au reţinut trei infracţiuni de tăinuire, trei infracţiuni de înşelăciune, zece infracţiuni de fals intelectual şi zece infracţiuni de uz de fals.
În urma percheziţiilor efectuate miercuri, au fost găsite şi ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză.
Totodată, au fost depistaţi şi conduşi la audieri femeia şi bărbatul în vârstă de 25 de ani în vederea continuării cercetărilor. Cele două persoane a fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală, precizează DGPMB.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Biroul Naţional Interpol, precum şi de sprijinul Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News