Live

Robert Negoiță, reacție în scandalul din Piața Unirii: „Primăria Capitalei urmărește să blocheze. Nouă ne-au scos palmierii”

Data actualizării: Data publicării:
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. Foto: Inquam Photos

Primarul Sectorul 3 Robert Negoiță a vorbit, luni, despre scandalul din Piața Unirii dintre primarul general și primarul Sectorului 4 Daniel Băluță, amintind și de contrele pe care le-a avut și el cu Nicușor Dan. În mai 2023, edilul Sectorului 3 a plantat mai mulți palmieri în Piața Unirii, iar Primăria Capitalei i-a scos, deoarece acțiunea a fost făcută fără aprobarea sa.

Întrebat dacă el a semnat autorizația pentru șantierul de la planșeul Unirii, primarul PSD al Sectorului 3 a spus că acest lucru a fost făcut de viceprimarul său, deoarece el și-a delegat atribuțiile pe urbanism. „Tot ce înseamnă urbanism semnează viceprimarul”.

El a acuzat apoi că s-a informat și că „orice nu e monument istoric, orice nu-i zonă protejată, autorizează primăriile de sector”. Referitor la reparașiile planșeului, tot el a mai sus: „trebuia să o fi făcut Primăria Generală demult. N-ar trebui să intrăm noi peste atribuții lor, dar nu sunt în stare să le facă”.

Primăria Capitalei „urmărește să blocheze tot”

Robert Negoiță și-a amintit apoi de scandalul său cu Nicușor Dan, cel legat de palmierii plantați în Piața Unirii.

„Scopul este de-a bloca, trebuie să aibă și ei ceva activitate. Nouă ne-au scos palmierii, au lăsat în urmă niște gropi. Dacă scoteau palmierii și puneau arțar, puneau nuci, puneau corcoduși, nu știu, puneau două păpădii. Domnule, nouă nu ne plac palimierii. Nouă ne plac păpădiile și de-asta, uite, noi în loc punem păpădii. În urmă au lăsat niște gropi, n-au pus nimic. Asta e trist”, a continuat acesta. El a susținut la rândul său că este risc de colaps al planșeului de la Piața Unirii, motiv înaintat și de primarul PSD al sectorului 4, Daniel Băluță, care a cerut autorizația de construire în regim de urgență. În acest timp, Nicușor Dan a susținut în repetate rânduri că documentele nu indică nicio urgență reală.

Scandalul privind planșeul din Piața Unirii

Scandalul privind planșeul de la Piața Unirii a atins apogeul, luni, 14 octombrie, după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că a început „lucrările de refacere din temelii”, distribuind imagini cu muncitori care montează noaptea garduri de protecție în zonă. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Băluță spunea că se retrage din acest proiect, care urma să se întoarcă la Primăria Capitalei, acuzând că este blocat de Nicușor Dan.

La scurt timp, Primarul Capitalei a mers să demoleze gardurile montate de primarul Sectorului 4, însă s-a lovit de Poliția Locală a Sectorului 4, care a sunat la 112.

Luni noapte, scandalul a ajuns la final. Daniel Băluță a anunțat retragerea echipelor de lucru de la planșeu, iar Nicușor Dan a reacționat imediat după, spunând că „pentru revenirea la starea de legalitate, gardurile trebuie ridicate din teren care este proprietatea Municipiului Bucureşti”. Totdată, Nicușor Dan, a criticat luni seara, la Digi 24, lipsa de acțiune a Poliției Române, care a refuzat să pună în aplicare „un act emis de o autoritate locală”, după ce edilul Bucureștiului a emis dispoziție de dărâmare a gardului ridicat de primăria sectorului 4 pentru începerea unor lucrări la șantierul de la planșeulului de la Piața Unirii.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Primele detalii ies la iveală! Imaginile surprinse cu Mbappe la Stockholm, unde a fost acuzat de viol. Ce au aflat suedezii

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „Am vorbit cu Băluţă şi i-am spus că nu este permis ce se întâmplă. Nu a câştigat nimeni”

Gardurile democrației împotriva PSD. De ce trebuie apărat Nicușor Dan

Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii

Cum arată centrul Capitalei după „bătălia de la Planșeul Unirii”. Muncitorii au strâns gardurile și au astupat gropile

Partenerii noștri