Video&Foto Revelion 2022 în România. În lipsa unor restricții aspre, noul an a fost întâmpinat cu petreceri și distracție ca altădată
A fost a doua noapte de Revelion pe care omenirea o petrece în pandemie. Spre deosebire de anul trecut, însă, când restricțiile erau mult mai aspre și i-au ținut în case, românii au putut petrece acum un revelion aproape ca altădată. Au fost concerte și dans în stradă, petreceri în restaurante, iar pandemia a fost ca și dată uitării.
Nu toate primăriile au organizat evenimente, dar cele care au făcut-o, nu s-au zgârcit. La Buzău, Revelionul în stradă a costat peste 700.000 de lei, la Craiova 440.000 de lei, iar în Constanța au fost lansate focuri de artificii în 7 zone ale oraşului, timp de 7 minute.
ACTUALIZARE ORA 0:00. Anul Nou 2022 a fost întâmpinat cu focuri de artificii și jocuri de lumini în mai multe orașe din țară. În Parcul IOR din București, artificiile au fost însoțite și de un spectacol de lumini. Iată imaginile:
Trecerea în noul an a fost marcată cu artificii și mult zgomot în întreaga țară:
Românii au încins hora în Zanzibar
Europa a primit Noul An cu multe restricții
Mai multe persoane au ajuns la spital cu răni grave provocate de petarde
Revelion 2022. Distracție în stil maramureșan la Breb
Distracție ca-n vremurile bune în Centrul Vechi al Capitalei
Ludovic Orban: Fără paradă de 1 Decembrie
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
Profitând că au fost ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte, oamenii au ieșit în stradă în număr mare, ca altădată. Și tot ca altădată, mulți au uitat de măști, chiar dacă era aglomerație:
Distracție ca înainte de pandemie
După miezul nopții, petrecerile s-au încins și mai tare. Circa 20.000 de turiști sunt pe Valea Prahovei. La Predeal, petrecerea pe care o plănuiau pe pârtie nu le-a fost stricată nici măcar de ploaie, dimpotrivă, parcă totul s-a însuflețit și mai tare la adăpostul umbrelelor de pe terase:
Polul distracției a rămas însă Centrul Vechi din București, unde au venit și mulți străini, tocmai pentru că au auzit că în România se pot distra în voie, toată noaptea. Chiar dacă regula capacității de 50 la sută a funcționat în restaurante, afară nimeni nu a mai putut controla nimic. Oamenii au stat unul lângă altul, fără măști, iar patrulele de poliție au fost neputincioase în a-i face să poarte măști sau să păstreze distanța. Iată imaginile:
Și în centrul Constanței a fost distracție mare. După focurile de artificii, oamenii au dansat pe muzica mixată de DJ-i de la malul mării. Corespondentul Digi24 Iulia Stanciu l-a întâlnit pe Vali Bărbulescu, iar acesta s-a declarat încântat că a putut reveni în orașul natal ca să-i facă pe oameni fericiți pe ritmuri de muzică:
Cine a venit în Maramureș de Revelion cu siguranță nu a regretat. În Breb, turiștii au petrecut tradițional: au avut foc de tabără și bucate pregătite de gazde în casă. Pălinca și voia bună au fost nelipsite din meniu și i-au învățat să joace hora chiar și pe cei care nu știau:
Atmosfera dinainte de miezul nopții
Bucureștenii, de pildă, au parte de o petrecere organizată în Sectorul 3 al Capitalei, în Parcul Titan, care începe la ora 22:00. Evenimentul se va termina la după miezul nopții, la ora 0:30. Este singura petrecere în aer liber din București și sunt așteptați pe scenă mai mulți artiști cunoscuți. Petrecăreții trebuie să păstereze distanța și să poarte mască de protecție.
În Centrul Vechi din Capitală este deja aglomerație. Tinerii au plătit între 200 și 700 de lei pentru a-și rezerva un loc la terase și localuri. Sunt și mulți turiști străini care încearcă să găsească un loc unde să petreacă, dar accesul în localuri este permis numai în limita a 50 la sută din capacitate și numai cu certificat verde:
Este concert noaptea dintre ani și în centrul Craiovei. Acolo sunt așteptați peste 15.000 de oameni și cap de afiș este cântăreața Inna. Scena are 17 metri, iar spectacolul a început la 21:30:
La Constanța concertul în aer liber a început la ora 20:00, pe bulevardul Tomis, din centrul orașului. Temperaturile sunt pozitive, nu este foate frig, dar la fel ca la București, oamenii trebuie să poarte mască de protecție, chiar dacă sunt în aer liber. Distracția este asigurată de mai mulți DJ.
Și la Brăila a fost petrecere în aer liber. Au început deja concertele, iar la miezul nopții, va fi foc de artificii. Iar pentru că la Galați nu s-a organizat nimic, mulți gălățeni au venit la vecinii din Brăila să petreacă:
Mii de turiști își petrec Revelionul la pensiunile din Maramureș, dornici sa vadă tradiţiile zonei și să guste din bucatele pregătite în casă. Stimulați de pălincă, în ciuda frigului, oaspeții unei pensiuni din Breb au încins o horă în jurul unui foc de tabără:
Alți români au ales să petreacă Revelionul 2022 la munte, cu visul de a-l face chiar pe pârtie. La Predeal, planurile le-au fost date peste cap de ploaie, așa că s-au refugiat pe terasele hotelurilor:
Indiferent că petrec acasă sau la restaurant, românii pun mare accent pe felul în care arată în noaptea de Revelion. Așa că încă de la primele ore ale dimineții saloanele de înfrumusețare au fost pline. În timp ce doamnele și-au dorit coafuri lejere, domnii au fost ceva mai pretențioși. Și-au făcut programare cu săptămâni bune înainte pentru un tuns și aranjat de barbă.
Cu doar câteva ore înainte de petrecerea de Revelion, în bucătăriile restaurantelor a fost mare forfotă. Cum anul acesta românii au liber la distracție până dimineață, bucătarii au gătit tot felul de preparate mai mult sau mai puțin tradiționale, printre care se numără și peștele, care nu poate lipsi de pe masa românilor în noaptea dintre ani.
Sunt însă și oameni care muncesc în noaptea dintre ani. Un punct strategic care trebuie să funcționeze non stop este Portul Constanța. La Autoritatea Navală Română angajații sunt la serviciu. Ei sunt cei care îi coordonează pe marinari și le spun când pot intra sau ieși din port. Tot la datorie se află și angajații Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. La bordul navei Artemis sunt angajați care trebuie să fie gata să intervină în cazul în care cineva se află în pericol pe mare în noaptea de Revelion.
Editor : Luana Pavaluca
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News