Live

Renate Weber, despre măsurarea temperaturii: Am primit petiții inclusiv de la medici. Consecințele mă pun pe gânduri

Data actualizării: Data publicării:
Avocatul Poporului, Renate Weber. Foto: Facebook / Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit la Digi24 despre măsurarea temperaturii celor care vor să intre în instituții și în supermarketuri. Ea spune că a primit mai multe petiții pe această temă și că acestea sunt analizate. Weber spune însă că nu are bază legală pentru a contesta această măsură la Curtea Constituțională.

„Am primit inclusiv petiții de la medici care mi-au semnalat acest lucru, am primit inclusiv pe WhatsApp, spunând că această scanare a temperaturii e un act medical care nu trebuie făcut fără consimțământul persoanei. Aici s-a pus de fapt problema, că legea sănătății vorbește foarte mult la noi de consimțământul persoanei. Și la fel Convenția de la Oviedo, care a fost tot timpul invocată”, a spus Renate Weber la emisiunea În fața ta.

„Problema cea mai mare, cred eu, este în legătură cu consecințele pe care le are constatarea unei anumite temperaturi”, a spus ea.

Ea a spus că o persoană poate avea febră din varii motive și a dat ca exemplu inclusiv situația elevilor, care, dacă au o temperatură de 37,4 grade în dimineața examenelor - poate de emoții, poate pentru că au învățat toată noaptea - nu vor mai fi primiți în concurs.

„Elevii aceia, dacă vor fi excluși, dacă nu vor fi primiți în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineața aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine. Consecințele, mai ales, sunt cele care mă pun pe mine pe gânduri și-mi dau o stare nu neapărat de bine”, a arătat Renate Weber.

Ea a spus însă că „nu are bază legală” pentru a face contestație la CCR, dar că orice persoană se poate adresa instanței pntru a contesta măsura.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Condiții inumane într-un azil din Neamț: Saltele și haine murdare, fecale, pizza cu pâine. Avocatul Poporului a fost în 2018 acolo

Avocatul Poporului contestă la CCR articolul din Legea Educației prin care primeau burse de merit elevi cu medii de 1 și 2

Croaţia şi România sunt singurele ţări din UE care sancţionează prostituatele, spune Avocatul Poporului de la Zagreb

Renate Weber spune că nu știe nimic de „azilele groazei” și a refuzat să dea explicații jurnaliștilor Digi24. Stenogramele o contrazic

Partenerii noștri