Live

Propunere: mailurile trimise în drum spre serviciu ar trebui considerate drept „ore de muncă”

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Accesul la wi-fi în trenuri și răspândirea telefoanelor mobile a prelungit ziua de muncă, după cum demonstrează un studiu al University of the West of England, în care a fost urmărit comportamentul a 5.000 de călători în transportul feroviar din Londra.

“Sunt o mamă ocupată și contez pe timpii morți. E foarte important pentru sănătatea mea mintală să pot să-mi fac treaba în tren.”, a spus o navetistă.

Studiul a constatat că 54% dintre navetiști foloseau wi-fi-ul în tren ca să trimită mailuri legate de job. Alții foloseau conexiunea la internet a propriului telefon mobil pentru mailuri. Cei care plecau la job le trimiteau pentru ziua de muncă ce avea să înceapă, iar cei pe drumul spre acasă terminau ce n-au mai avut timp să facă la serviciu.

Cercetătoarea Juliet Jain a spus că accesul la internet asigurat de smartphone-uri și telefoanele mobile a estompat granițele dintre ziua de lucru și timpul liber de acasă- iar acum aceasta se aplică și la drumul spre casă.

Dr. Jain spune că dacă lucrul în timpul navetei ar putea fi considerat timp de muncă, angajații n-ar mai trebui să ajungă toți în același timp la serviciu, iar traficul n-ar mai fi atât de aglomerat în orele de vârf. Însă asta ar însemna ca angajatorii să supravegheze mai strict cum își petrec timpul navetiștii înainte de a ajunge la serviciu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Românii, în topul europenilor care petrec cel mai mult timp la serviciu

Românii nu se simt apreciați la locul de muncă. Lipsa timpului liber, principala teamă a angajaților (studiu)

Cine sunt și ce fac asistenții europarlamentarilor, armata de mii de oameni care ajută cei 720 de membri ai Parlamentului European

Partenerii noștri