Video Primul medic de familie prins cu "vaccinarea la chiuvetă", dus la audieri. Femeia ar fi imunizat fictiv 10 fotbaliști
ACTUALIZARE. Medicul de familie suspectat că a vaccinat fictiv în cabinetul său 10 fotbaliști a fost ridicat de polițiști și dus la audieri. Femeia este acuzată de așa numita "vaccinare la chiuvetă", adică ar fi aruncat serurile și a eliberat adeverințe false de vaccinare persoanelor fără să le imunizeze, de fapt.
Primarul din Crevedia, Petre Florin, vizat de procurorii DIICOT
Milioane de euro au fost găsite de anchetatori după perchezițiile făcute la casa lui Horațiu Potra
Percheziții de amploare în dosarul mercenarilor coordonați de Horațiu Potra: 12 locuințe vizate
Operaţiunea „Ghost Gun”
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Peste 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Primul medic de familie este investigat pentru așa numita "vaccinare la chiuvetă", anunță polițiștii, care efectuează joi dimineața percheziții la cabinetul medical și în casa unui doctor din comuna Aninoasa, din județul Dâmbovița. Cadrul medical, o femeie, ar fi vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la clubul de fotbal din Pucioasa, condus chiar de soțul acesteia. Potrivit IPJ Dâmbovița, au fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.
Joi dimineața au loc percheziții domiciliare, la sediul unui Cabinet Medical Individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa.
Potrivit unor surse, medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive.
Medicii au explicat așa numitul fenomen al "vaccinării la chiuvetă". Adică doza se aruncă, iar persoana obține certificatul de vaccinare.
IPJ Dâmbovița a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că există trei mandate de percheziții și 13 persoane vor fi duse la audieri.
"La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere", potrivit sursei citate.
Femeia ar fi fost îndemnată chiar de soțul său, care este președintele și antrenorul clubului sportiv unde joacă cei 10 fotbaliști. În plus, medicul de familie a decontat în mod ilegal de la Casa de Asigurări de Sănătate banii pentru presupusa vaccinare.
"Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor", au mai transmis polițiștii dâmbovițeni.
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.
O anchetă Digi24 a dezvăluit o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare
O anchetă Digi24 a dezvăluit o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanții ofereau documente care să treacă de filtrele autorităților, atât în țară, cât și la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal în urma investigației realizate de Maria Moiș.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News