Live

Video Primarul Băluță renunță la Planșeul Unirii și lansează din nou acuzații către Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură video Digi24
  • Primăria Sectorului 4 a efectuat mai multe expertize în ceea ce privește zona Unirii, anunțând apoi că unele zone sunt în risc de prăbușire, ceea ce poate duce la o catastrofă. Edilul sectorului a cerut Primăriei Capitalei să deblocheze procedura de autorizare a lucrărilor, pentru ca acestea să poată începe de urgență
  • De partea cealaltă, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, la Digi24, că zona Unirii nu reprezintă un pericol și nu ar putea da o autorizație de construcție în regim de urgență decât pentru acele zone care sunt într-adevăr în pericol.

ACTUALIZARE 11.00: Nicușor Dan a comentat decizia lui Daniel Băluță, fiind întrebat inclusiv ce părere are despre ipoteza acestuia că Guvernul voia sa aloce bani pentru reparații Primăriei Sectorului 4, însă ar putea să nu facă acest lucru și pentru Primăria Capitalei.

„În această ipoteză mi-e greu să cred că Guvernul poate să spună 'Dau banii ăștia urgent pentru Primăria Sectorului 4, dar nu dau banii ăștia, pentru că nu-i urgent, la Primăria Capitalei'. Să zicem, prin absurd, că spune asta. (...) Atunci ne vom uita cu atenție care sunt acele măsuri urgente provizorii de a sprijini anume elemente și nu a face toate lucrarea, astfel încât să fim în siguranță”, a explicat primarul Capitalei.

Urmărește toate afirmațiile primarului Capitalei, Nicușor Dan:

Știrea inițială: Într-un mesaj publicat pe Facebook, Daniel Băluță spune că a inițiat „procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii”.

„În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona”, acuză edilul Sectorului 4.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi supus la vot în ședința Consiliului Local Sector 4 și va sta la baza rezilierii contractelor de finanțare și de execuție a lucrărilor de refacere, declară Daniel Băluță.

Băluță  mai spune că lucrările de refacere a planșeului din Piața Unirii ar fi trebuit să înceapă pe 3 octombrie, potrivit unui termen înaintat chiar de el.

Totodată, el îl acuză din nou pe Nicușor Dan că refuză să recunoască pericolul public pe care îl reprezintă planșeul de sub Piața Unirii și că a blocat lucrările, cu toate că Primăria Sectorului 4 ar fi răspuns „clarificărilor și solicitărilor” Primarului General, în vederea obținerii autorizației de construire.

Ce a spus Nicușor Dan

Primarul Capitalei a negat în repetate rânduri că situația de la Piața Unirii este atât de gravă precum afirmă Daniel Băluță, susținând că Pasajul Lujerului și Pasajul Obor sunt într-o stare mai gravă de degradare.

„Există niște ingineri de structuri care dau punctaje și din punctajele pe care le-au dat, într-un instrument care se numește expertiză tehnică, nu rezultă nici măcar că este în stare critică. În momentul în care o să vină un inginer de structură și o să spună că acest planșeu este critic și este în pericol de prăbușire o să dăm o autorizație în regim de urgență”, a afirmat, la finalul lunii septembrie, Nicușor Dan, la Digi24.

El a subliniat că bucureștenii nu sunt în pericol acum dacă trec prin Piața Unirii. „Pentru că dacă ar fi fost în pericol, ar fi existat un expert care ar fi spus că suntem în pericol. Nu există.”

Întrebat de jurnaliștii Digi24 dacă suspectează ceva legat de graba cu care primarul Sectorului 4 vrea să execute această lucrare, primarul a răspuns că nu. „Repet, este o cutumă nefericită de a face proiecte pe genunchi crezând că în felul ăsta rezolvi mai repede. Eu nu sunt pentru asta”.

 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care sunt cele 20 de solicitări ale lui Nicușor Dan pentru candidații la prezidențiale și parlamentare. Lista întrebărilor

Zeci de mașini au fost vandalizate într-o parcare din Sectorul 4. Ce mesaj a fost scrijelit pe vehicule

CNSAS: Nu există documente care să ateste calitatea de colaborator sau lucrător al Securității a lui Nicușor Dan

VIDEO O mașină a luat foc la Pasajul Unirii din București

Partenerii noștri