Primăria Iași a cheltuit peste 85.000 de euro pe un steag
Iaşiul vrea să se mândrească în anul Centenarului cu cel mai mare steag din România. Iar Primăria a fost dispusă să plătească peste 400.000 de lei pentru un drapel la cele mai înalte standarde. Reacţiile localnicilor nu au fost însă pe măsura aşteptărilor autorităţilor.
Momentul în care un șofer din Iași virează la stânga și este lovit în plin de tramvai
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Prezență peste așteptări la racla Sfintei Parascheva. Zeci de mii de oameni așteaptă la coadă pentru a se închina la moaște
Cozi de kilometri pe străzile din Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva
Pelerinajul de Sfânta Parascheva, mană cerească pentru afacerile din Iași
Drapelul are 6 metri lungime și 4 metri lățime și este arborat pe un catarg de 41 de metri. Cetățenii spun că suma investită ar fi putut fi folosită în alte scopuri și că nu văd rostul steagului amplasat într-un mic parc din Iași.
- Prima dată am crezut că poate e un paratraznet, ceva, arată absolut hidos, chiar acum discutam, era bradul ăla de lângă, ăla ar fi fost mult mai frumos, în 20 de ani s-ar fi făcut frumos, înalt dar avem un catarg scump și urât și cu un steag minuscul.
- Bani irosiți, ar fi putut fi folosiți în altă privință decât un steag, nu știu nu mi se pare o investiție utilă
- Sunt patriot și eu dar toate clădirile numai steaguri, îl port aici dacă... da' acolo...
Reprezentanții municipalității spun că proiectul face parte din celebrarea Centenarului Marii Uniri și standardele impuse lucrării au determinat prețul final cu care s-a acordat licitația, mai exact 411.000 de lei.
„ E vorba de calitatea materialelor, e vorba de manoperă e totuși o investiție care va rămâne în timp și am gândit că această investiție trebuie realizată cu materiale de înaltă calitate”, a spus Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași.
Lucrarea trebuia să fie finalizată până pe 25 iunie, de Ziua Drapelului, dar momentul inaugurării a fost amânat pentru luna august când, după spusele constructorilor, va fi gata și baza.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News