Live

Primăria Capitalei împrumută 153 milioane euro pentru reabilitarea a 17 clădiri

Data publicării:
Foto: Nicușor Dan Facebook

Un număr de 17 clădiri din București vor fi consolidate și reabilitate prin contractarea unui împrumut de 153 de milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a anunțat primarul Capitalei Nicușor Dan.

„Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va contracta un împrumut de 153 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru a cofinanța proiectele de consolidare și reabilitare a 17 clădiri. În cazul acestor imobile, Uniunea Europeană a aprobat deja alocarea a 283 de milioane de lei fonduri europene nerambursabile, prin PNRR”, a scris Nicușor Dan, duminică pe Facebook.

Edilul general a trecut în revistă și clădirile care vor fi consolidate.

„Printre aceste clădiri, dintre care 14 sunt clădiri de locuințe și trei sunt publice, se numără imobile din centrul orașului – str. Blănari nr. 14, Blănari nr. 11, str. Domnița Anastasia nr 5 și nr. 7 – adresă la care se află Muzeul Gheorghe Tattarescu, bd. Carol I nr. 21 – unde este Teatrul Foarte Mic, Calea Victoriei nr. 22-24, bd. Schitu Măgureanu nr. 1, bd. Schitu Măgureanu nr. 3, bd. Dacia nr. 53 etc”, a concluzionat Dan.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Dezinsecţie cu drone în Parcul Cişmigiu: Noua metodă prin care Primăria Capitalei încearcă să scape de țânțari

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Nicușor Dan a semnat pentru susținerea lui Nicolae Ciucă la președinția României. Reacția liderului PNL: „Mulțumesc, Nicușor Dan”

Partenerii noștri