Live

Video Prezență peste așteptări la racla Sfintei Parascheva. Zeci de mii de oameni așteaptă la coadă pentru a se închina la moaște

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Prezență peste așteptări, astăzi, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. În ciuda frigului, acolo sunt acum 13 grade Celsius, la coadă sunt aproape 50 de mii de oameni. Unii așteaptă la coadă de 11 ore și sunt de trei ori mai mulți pelerini comparativ cu ziua de ieri, când vremea era mai blândă, afară fiind aproape 30 de grade Celsius. 

 

Mai sunt trei zile până la Hramul Sfintei Parascheva, zi în care, de obicei, dacă ne uităm la situația ultimilor ani, vin cei mai mulți pelerini. De aceea este surprinzător astăzi, aici la rând sunt atât de mulți oameni. E surprinzător inclusiv pentru preoții de la Catedrala Mitropolitană. Sunt de trei ori mai mulți pelerini comparativ cu ziua de ieri, când erau 26 de grade Celsius.

Am stat de vorbă cu foarte mulți dintre oamenii care sunt aici la rând și ne-au spus vremea nu este ceva care să-i sperie. Nu au ținut cont neapărat de asta. Fiecare are motivul lui pentru care se află la rând. Unii sunt pentru prima oară și sunt hotărâți reziste acestei experiențe. Alții au mai fost și în anii din urmă și, prin urmare știu exact la ce se aștepte.

Oamenii pe care îi vedeți aici sunt veniți de dimineață de la ora 6, asta înseamnă așteaptă deja de 11 ore. Merg în acest culoar organizat de autorități lent și cu răbdare. Mai este 1 kilometru până la Catedrala Mitropolitană. Asta înseamnă vor reuși se roage peste alte câteva ore bune.

Este nevoie de foarte multă răbdare. Acesta este cel mai important cuvânt aici la pelerinaj, cea mai importantă stare care trebuie asumată. Este un apel pe care îl fac inclusiv preoții de la catedrală în acest sens. Văzând numărul foarte mare de oameni le recomandă celor care se gândesc ca de acum încolo se așeze la rând și facă acest pelerinaj aibă în vedere faptul așteptarea ar putea fie ceva mai lungă decât au anticipat. Până acum, de marți de când a început oficial acest pelerinaj s-au rugat la Catedrala Mitropolitană peste 125.000 de oameni. Iar aceste zile până luni, în ziua de Hram, vor fi cu siguranță cele mai aglomerate, relatează jurnalistul Digi24 Ligia Pricopi. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Două femei, obligate să se dezbrace înainte de meci, pe stadion: ”Ce imbecilitate!” Imaginile au ajuns virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat din Iași a murit după ce a fost împușcat accidental la o vânătoare de vulpi

Cozi de kilometri pe străzile din Iași. Pelerinii așteaptă chiar și nouă ore la rând, până să ajungă la racla Sfintei Parascheva

Pelerinajul de Sfânta Parascheva, mană cerească pentru afacerile din Iași. Cât ar urma să încaseze antreprenorii din oraș în 8 zile

Canguri în curțile unor ieșeni. Ce alte specii protejate de lege au găsit autoritățile

Partenerii noștri