Live

Victimele hărţuirii sexuale vor putea depune plângeri anonime, anunță Ciolacu

Data publicării:
Foto: Getty Images

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că principala modificare a legislației pentru protejarea victimelor hărțuirii sexuale este că acestea vor putea depune și plângeri anonime.

„Alt subiect cu care eram datori în faţa opiniei publice este modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale. Principala modificare este că victimele acestor agresiuni pot depune şi sesizări anonime”, a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, pentru ca sesizarea să poate fi examinată şi soluţionată, trebuie să conţină indicii referitoare la fapte de hărţuire pe criteriul de sex sau hărţuire morală.

„Venim şi cu norme ce permit universităţilor şi altor instituţii, inclusiv unităţilor de învăţământ preuniversitar să ia măsuri de descurajare a acestui fenomen”, a mai transmis premierul.

Citește și: EXCLUSIV Contre în Guvern pe tema hărțuirii sexuale din universități. La cine ar trebui să apeleze victimele? Sfaturile experților

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, în 1 august, în şedinţa de Guvern, că se discută despre modificarea legislaţiei, astfel încât toate sesizările privind încălcarea deontologiei universitare să fie analizate rapid, indiferent dacă acestea sunt făcute formal sau anonim.

„Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, spre exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie”, anunţa ministrul.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Ministerul Justiției a publicat un ghid pentru victimele violenţei sexuale. Alina Gorghiu: Vă îndemn să nu rămâneţi indiferenţi

Partenerii noștri