Live

Senat. Fostul ministru Florian Bodog va fi chemat pentru a fi audiat

Data publicării:

Senatorul Robert Cazanciuc a declarat luni că Florian Bodog va fi invitat la Comisia juridică din Senat pentru a fi audiat în legătură cu cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii.

 

Comisia juridică a Senatului s-a întrunit luni în şedinţă pentru a întocmi un raport intermediar în cazul lui Bodog.

"Astăzi am avut şedinţa Comisiei juridice pentru a transmite Biroului permanent un raport intermediar, în care să solicităm un termen pentru audierea domnului senator şi pentru studierea dosarului de către membrii Comisiei.

Am solicitat un termen de 14 zile Biroului permanent în care să facem toată această procedură internă pentru a depune ulterior raportul final. Acest termen va curge de la momentul în care Biroul permanent se va întruni.

De asemenea, am stabilit ca în prima şedinţă a Comisiei juridice să fie invitat domnul Bodog pentru a-şi prezenta apărările. Domnul Bodog poate veni oricând să studieze dosarul, asistat de avocat.

De asemenea, vom transmite şi celorlalţi colegi din Senat dacă ar dori să vadă dosarul în acest interval să vină fără niciun fel de restricţii, cu condiţia ca această verificare să fie doar în interiorul sălii Comisiei juridice", a declarat Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice din Senat.

Pe 4 iulie, procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului o cerere a DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.

DNA a anunţat că "desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al Guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului".

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, fostul ministru al Sănătăţii, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.

Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Potrivit DNA, în cazul fostului ministru, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis

Parlamentul și-a ales noua conducere. Cum și-au împărțit partidele funcțiile

Parchetul General s-a autosesizat, după ce Diana Șoșoacă și apropiații săi au agresat o jurnalistă în Parlament

Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”

Partenerii noștri