Roman: Nu cred că îi face bine lui Voiculescu dacă încercăm să găsim tot timpul țapi ispășitori în alte curți decât cea a MS
Schimb de replici pe tema ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, între parlamentarul liberal Florin Roman și europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache. Discuția a pornit de la scandalul de săptămâna trecută de la spitalul Foișor, când pacienții au fost evacuați în toiul nopții. În timp ce Tudorache spune că de vină e managerul spitalului, care ar trebui să demisioneze, Roman crede că nu trebuie găsiți „țapi ispășitori” în altă parte decât la Ministerul Sănătății.
Prima reacție a lui Vîlceanu după urmărirea penală: Îmi este rușine. Chestiunea trebuia reglată între mine și Florin Roman
Rafila, despre răniții de la Botoșani
Cum explică Vîlceanu scandalul cu Roman din Parlament
Ce a găsit Corpul de Control la Spitalul Pantelimon
Acuzațiile de la Pantelimon ar fi pornit de la o răfuială internă
Scandal în PNL după ce Alin Nica a fost înlăturat de la șefia filialei Timiș
Bugetul pe 2024 a trecut rapid prin comisiile parlamentare
Farmaciile ar putea fi mai greu de găsit
„Dacă nu mai sunt bani, înseamnă că eu pot să mor”. Disperare în spitalele din România, după ce Guvernul a redus cheltuielile bugetare
„Avem o problemă de responnsabilitate aici. Pentru mine responsabilitatea este clară, directorul spitalului trebuie să plece, să-și dea demisia, pentru că e direct responsabil de ce s-a întâmplat acolo”, a spus europarlamentarul.
Tudorache a adăugat că responsabilul din partea DSU cu evacuarea „trebuia să se gândească dacă mai era cazul la acea oră a serii să mai continue cu acea evacuare”.
„Vreau să-i spun domnului Tudorache că nu cred că îi face bine domnului Voiculescu dacă, indiferent de bâlbele pe care le are în fruntea ministerului, din spirit de solidaritate, încercăm să găsim tot timpul țapi ispășitori în alte curți decât cea a Ministerului Sănătății”, a fost replica lui Florin Roman.
„Autoritățile locale au salvat majoritatea spitalelor din România pentru că au investit enorm în ceea ce înseamnă modernizarea acestor spitale, inclusiv cu aparatură medicală, în condițiile în care Ministerul Sănătății a avut practic ani de zile în care alocarea către spitalele din România a fost zero lei, din lipsă de bani”, a adăugat el.
„Avem tot ce ne trebuie pentru a depăși această situație, avem ventilatoare mecanice care pot fi relocate către noile spitale COVID. Avem resursa umană – și aici Ministerul Sănătății este obligat să intervină prin detașarea specialiștilor în prima linie a frontului – și avem și resursa financiară. Ne lipsește comanda pe o singură voce, managementul operațional de la nivelul DSU și susținerea și probabil o colaborare mai bună cu Ministerul Sănătății”, a mai spus parlamentarul liberal.
„Sunt de acord că ceea ce trebuie acum e colaborarea. Suntem în situația în care – și revin la ceea ce dl Tătaru a intenționat, ca pentru perioada aceasta de criză, conducerile spitalelor din întreaga țară să treacă sub o comandă unică. Cred că era o măsură care ar fi ajutat foarte mult pe perioada acestei crize, măsură care a fost blocată însă de PSD anul trecut. Ar fi permis o gestiune mult mai coerentă și atunci puteam să vorbim și de o responsabilitate mult mai clară”, a spus la rândul său Dragoș Tudorache.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News