Live

Rareș Bogdan îl atacă dur pe Orban: I s-a umflat capul și s-a crezut câinele alfa. Partidul e pe un butoi cu pulbere

Data actualizării: Data publicării:
Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”. Europarlamentarul spune că regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului. De asemenea, Rareș Bogdan spune că “trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu”.

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării.
(...)
Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.
(...)
Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului.

Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor.

El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid.

E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției.
(...)
Dacă nu conștientizăm că situația PNL e una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid, la sub 15-10%, și dacă nu înțelegem că trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu...
(...)
Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Florin Cîțu e liberal, reformist, Florin Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa”, a declarat Rareș Bogdan, în cadrul unui interviu pentru Aleph News.

Acesta a povestit că, după negocierile cu partenerii din coaliția de guvernare, USR-PLUS și UDMR, unde liberalii au cedat mai multe ministere importante, s-a întâlnit cu Ludovic Orban la vila Lac 1, unde a propus convocarea conducerii partidului.

“I-am spus «e nervozitate foarte mare în partid». Eram eu, Sighiartău, Bușoi, Iulian Dumitrescu, Cîțu. «Ludovic, haide să facem un BPN de seară, să explici, că nervozitatea e uriașă. (...) Din țară urlă toți. Haide să le explicăm ce s-a întâmplat. A refuzat BPN. Am zis să facem.
(...)
Am oprit BPN-ul. Dar tensiunile au rămas. Partidul e pe un butoi de pulbere”, a mai afirmat el.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

PSD, PNL și UDMR și-au împărțit funcțiile, în încercarea de a depăși blocajul din negocieri. Bolojan preia șefia Senatului (surse)

Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”

Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă

Blocaj în negocierile pentru Guvern. PNL insistă să ia Dezvoltarea, UDMR nu cedează

Partenerii noștri