Live

Ponta, declarații halucinante după tragedia de la Crevedia: Spitalele din străinătate vor doar să trimită facturi uriașe

Data actualizării: Data publicării:
Victor Ponta. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, fostul premier Victor Ponta, face declarații halucinante despre tragedia de la Crevedia și transferul răniților în spitale din străinătate. Acesta spune că „pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici”, pentru că spitalele afara țării primesc doar pacienți „în stare bună” pentru că „vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”.

„Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion și i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate”, a declarat fostul premier, la România TV.

„Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli. Sunt două categorii: Cei care învață și proștii. Noi suntem ăia proști, de ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proști? Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim. Pompierii noștri sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc, la propriu. România a tratat după Colectiv 182 de arși, acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate”, a mai declarat Victor Ponta, la România TV.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a a anunțat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, au rezultat 58 de victime, dintre care au fost două decese, soţ şi soţie. Comparativ cu tragedia de la Colectiv, Rafila a afirmat că s-au îmbunătăţit procedurile, însă numărul paturilor din spitale nu e niciodată suficient, în cazul unei catastrofe.

„În total au fost 58 de victime, din păcate au fost şi două decese, au fost chiar membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie. Pentru restul pacienţilor a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună, cazurile care pot fi tratate fără probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Oficilaul a subliniat că în aceste momente sunt trei victime cu arsuri de peste 80% din suprafaţa corpului.

„Au fost trei situaţii cu arsură de peste 80 la sută din suprafaţa corpului, ceea ce face dificil transportul, pentru siguranţă. Inclusiv şansele pentru aceste persoane sunt destul de reduse pentru că, fără să fiu specialist în chirurgie plastică, ştiu că pierderile de proteine, afectarea multiorgan este foarte mare şi susţinerea lor în viaţă este o problemă serioasă”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat câte paturi de Mari Arşi sunt în plus, în prezent, faţă de momentul tragediei de la Colectiv, Alexandru Rafila a răspuns: „Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta.”

Mai mult, ministrul a explicat că în acest moment sunt 30 de paturi de Arşi şi Mari Arşi, în întreaga ţară.

„La Timişoara se construieşte deja Centrul de Arşi, urmează construcţia celui din curte de la Alexandrescu. (…) Avem în acest moment 30 de paturi, dar ce avem mai bine pus la punct decât la Colectiv sunt procedurile care se aplică. Aţi văzut că ne mişcăm foarte rapid, că oamenii ştiu ce au de făcut”, a mai spus ministrul.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Elon nu glumea!”. Mașina interzisă în Europa a explodat în fața hotelului lui Trump. Reacția autorităților

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primarul din Crevedia, Petre Florin, vizat de procurorii DIICOT, într-un caz de exploatare a unei persoane cu handicap, la ferma sa

PSD discută despre excluderea din partid a lui Victor Ponta. Ce alte teme vor mai aborda social-democrații, în ședința de azi

Ce se ferește să spună clar presei din România recunoaște în Financial Times: Victor Ponta îl votează pe Călin Georgescu

Antonescu, acuzații la adresa lui Ponta: Când faci milioane din consultanță cu firme turcești sau sârbești, te interesează mai puțin UE

Partenerii noștri