Live

PNL cere desecretizarea apelurilor făcute prin 112 în cazul tragediei de la Caracal

Data actualizării: Data publicării:
Florin Roman, deputat PNL.

Partidul Național Liberal solicită desecretizarea apelurilor făcute prin 112 în cazul tragediei de la Caracal. Deputatul Florin Roman spune că publicarea înregistrărilor nu va încurca ancheta penală, ba, din contră, va da sentimentul că „vor plăti toți cei vinovați”.

„Oricât de șocante ar fi aceste înregistrări, ele sunt dovada că adevărul nu poate fi ascuns. Opinia publică din România este mințită în continuare aruncându-se pe piața tot soiul de fake-news-uri, menite să distragă atenția de la incompetența crasă a unor funcționari ai statului”, afirmă deputatul PNL Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Acesta spune că „înregistrările sunt considerate a fi secrete, pentru simplu motiv că reflectă un adevăr și o emoție, care cu siguranță vor bulversa opinia publică”.

„Nimic nu este mai important decât aflarea adevărului și tragerea la răspundere a vinovaților. Mizeria autorităților, incompetența lor, indiferență și cinismul nu pot fi ascunse sub preș. Publicarea înregistrărilor nu are cum să încurce ancheta penală. Ci dimpotrivă, poate da sentimentul că vor plăti toți cei vinovați”, adaugă deputatul.

El mai spune că „se mizează probabil pe faptul că odată cu trecerea valului de emoție, vinovații vor scăpa. Se înșeală amarnic”.

„Înregistrările nu vor șoca doar România ci o lume întreagă. Motivul invocat pentru secretizare este fals, nu are susținere juridică, ci dimpotrivă duce la aflarea adevărului. Fac un apel către conducătorii MAI să se abțină de la declarații mincinoase. Și să se roage pentru sufletul unui copil chinuit ucis de multă, multă incompetență!”, mai spune Florin Roman.

Redactor: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicolae Ciucă îi cere public Elenei Lasconi să se retragă din cursa pentru Cotroceni. Cum argumentează

Ce spune Nicușor Dan despre pliantele USR în care apare imaginea sa

Turcan: „Cei mai interesați pentru a ajunge Ciucă în turul 2 ar trebui să fie primarii”. Ce spune despre revenirea lui Iohannis în PNL

Guvernarea după alegeri. Care sunt cele mai probabile variante de guvernare și ce șanse mai are coaliția PSD-PNL

Partenerii noștri